Åsa och Gertrud har tidigare synts i SVT:s Humorlabbet och förra året turnerade duon med föreställningen ”Trevligt och bra” i Riksteaterns regi. En föreställning som fick mycket beröm av kritikerna. QX.se ringde upp Gertrud Larsson för att höra varför socialminister Göran Hägglund (kd) är en hjälte.
Barbro Green lanserar sin kampanj mot abortturism ”ja till livet, nej till Göran Hägglund.” I höstas fattade regeringen beslut om att kvinnor från andra länder får komma hit och göra abort och det var något Göran Hägglund var tvungen att godkänna. Barbro Green angriper honom från höger. I föreställningen är Göran the good guy.

Varför denna fäbless för det kristna?
– Fröet till min Barbro Green föddes i unga år, då jag ville gå på kyrkans barntimme. Prästen fick komma enkom för min skull och lämna över barnens bibel som jag lusläste – bara gamla testamentet.

Vad bjuder ni på annars i den nya föreställningen?
– Satir i två akter där vi blandar högt och lågt. Allt från inomhusrökning till Reinfeldts sensuella bildspråk.

Är det något med från tidigare uppsättningar?
– Nej, det är helt nytt! Det är därför jag är så trött just nu. Det måste vara nytt när vi spelar på Victoriateatern. Det var ju där vi började en gång.

Vilka queerinslag har föreställningen, förutom du?
– Ja, du. Jag spelar en heterosexuell frånskild kvinna, och så förstås socialantropologen José. Han är en av mina dragking-akter.

Varför ska man besöka föreställningen?
– För att se Jesus i form av en toarulle!

Ganska fantastiskt” spelas: tors 17 april 19.30, fre 18 april 19.30, lör 19 april 19.30
Victoriateatern, Södra Förstadsgatan 18, Malmö

Se videoklipp med Åsa & Gertrud från SVT:s Humorlabbet: www.youtube.com/sketchoman

Besök gärna Åsa & Gertruds hemsida.