Midsommarafton i Stockholm är helt stängt sånär som på läderklubben SLM och gaysnälla Leijonbaren. På Leijonbaren är det Klubb Sväng fredag och lördag Green Sessions. På SLM är det på fredag kväll baröppet för medlemmar. På lördag är det traditionellt mixad Midsommarfest. Från 19.00 är det smörgåsbord (slutsålt dock), eftersläpp från 22. Mixad betyder att alla fetisch-klubbar är inbjudna. Dj för kvällen är Niclas Paus.
På lördag öppnar Mälarpaviljongen igen efter uppehåll på fredag. Klockan 17.00 är det start för midsommarfirandet där den klassiskt skolade sångaren Christian Björklund och gitarristen Lars Åkesson underhåller med sommarmusik. Så går firandet över till klubb Before där Anders Seweringson och Marcus Ullmarker är DJs. Klubben rullar på så länge vädret tillåter.
Torget har stängt Midsommarafton liksom Momma, Judy’s och Side Track.
Men på Roxy har Lotta restaurangen öppen från 18.00 och ”med mycket begränsad meny”.
– Det är jag som går här och har en vacker sommarklänning. Dessutom spelar Marta Oldenburg dragspel, berättar Lotta på Roxy.
På Midsommardagen är det dock stängt å Roxy.
Apropå de franska gayjournalisterna… ser ni några stackare i basker förvirrat rusa runt i en helt öde stad, så snälla ta hand väl hand om dem! Kanske de kan skrivna något vänligt om Stockholm i så fall!

I Malmö firar Wonk Midsommar på lördag. Musiken leveras av DeeJay Jonny och på pop-golvet Maggi May. Francesca kör Karaoke-baren.
Vill man festa på fredag så är ett hett tips för sydsvenskar att ta tåget till Köpenhamn. Även om Sankt Hans är en stor högtid så är det långt ifrån lika stort som i Sverige och Finland. Dessutom tänds Sankt Hans-brasorna på riktiga Midsommaraftonen den 23 juni. Då har danska hbt-organisationen LBL en Sankt Hans-fest på Amager med bland annat Dj Helle och Gladsaxe Steelband.

I Göteborg tar Gossip för ovanlighetens skull paus under Midsommarafton och öppnar igen Midsommardagen klockan 20.00. Även Gretas tar paus på självaste Midsommarafton och satsar på stort midsommarparty lördag kväll. Gaysnälla Haket har lunchstängt på Midsommarafton med sedan är det kvällsöppet med Fotbolls-VM på storbildskärm.
Bee Bar har stängt Midsommarafton och Midsomardagen.
I Borås blir det Midsommarfest på lördagen. 22-02 är det öppet på Magasinet.

Ett tips är att svenska partyarrangörer tittar österut. I Finland hålls flera gay midsommarfester och midsommarläger ute på landet. Något att ta tag i till nästa år!

Sverige i QX GayMap

Finland i QX GayMap