Fredagen den 5 september kan du se, eller ännu hellre delta i, en idoltävling av det mer queera slaget på Judys. Petter Wallenberg (Bögjävlar) har ”knullat ihop” talangtävlingen Idol med videoportalen Youtube, utan tanke på vilka scenmässiga bastarder som kan förlösas nästa vecka.
Hur kom ni på idén?
– Inför förra Mums Mums och Fläskprivat – The Musical, så klippte vi ihop snuttar ifrån originalfilmen och lade upp på YouTube som en följetång. Innan musikalen spelade vi också upp klippen, och medan jag stod utklädd till en tjock porraktris bakom scenen, hörde jag till min förvåning hela lokalen skrika med i replikerna! Det hade varit en så effektiv kampanj, att jag fick idén att använda det interaktiva inslaget igen. YouTube är den nya TV:n – och Mums Mums är världens modernaste klubb! Det kan ju även tilläggas att YouTube nu tagit ned nästan alla klipp från Fläskprivat, för att den var för grov!

Hur ska man tänka i upplägget om man vill vara med?
– Man väljer bara sitt favoritklipp, det kan vara nån som ramlar, en musikvideo, snutt ur en film, bävrar som håller hand eller hon som skiter på sig i poolen. Sen bestämmer man hur man vill skildra det här! Tänk roliga timmen – fri tolkning! Ju mer utflipprat destu bättre – vi vill ha kostymer, naket – inlevelse! Och det är publiken som röstar, så om man dessutom har tagit med alla sina kompisar så är saken biff. Vi har redan en massa roliga tävlanden, och lite hemliga ”kändisar” som tävlar precis som vi vanliga dödliga.

Vilket är ditt eget favvoklipp på Youtube?
– Det förändras varje vecka. Jag kommer framföra dialogen från Fäbodjäntan – som länge var min favorit. Men nu har jag hittat ett nytt, en gatuintervju som går fel när en fantastisk kvinna springer fram och strippar och säger: ”I´m a little high, but I love the camera!” Fast min stora favorit är alltid ”Ken Lee”! Och ja, den kommer tolkas på Mums Mums YouTube Idols, så missa inte det!

Anmälan senast onsdag den 3 september på [email protected]

Judys i QX GayMap

Chris Crocker – LEAVE BRITNEY ALONE!