I augusti gjorde SIFO en undersökning bland 2640 personer som fick tycka till om den bästa programledaren i radio genom tiderna. Den som fick flest röster var Sveriges Radios Lotta Bromé i nyhetsprogrammet P4 Extra. Genom sina 44 år har hon gjort en mängd olika shower i radio och tv.
– Jag vill tacka mig själv, eftersom jag är frilansare som följer min röst och vågar göra olika typer av program, sa hon från scenen på biografen Rigoletto där galan hölls.
– Det betyder så mycket. Jag jobbar med det jag gör, för att jag älskar det så mycket. Och därför ger det så så mycket att lyssnarna hör av sig och ger mig sitt stöd.

Lotta Bromé har varit programledare för sexprogrammet På Gränsen i P3, jobbat på radiosporten och Söndagsöppet i SVT, där hon också tog över som julvärd efter Arne Weise. Det som inte är riktigt lika känt är att hon skrivit låtar till Shirley Clamp och medverkar i den kommande tecknade vuxenfilmen Metropia tillsammans med Juliette Lewis och Stellan Skarsgård.

Ett extremt radiointresse har Lotta Bromé alltid haft. Som liten fick hon en bandspelare, och på den gjorde hon egna inspelade program. Som 15-åring ringde hon till lokalradion i direktsändning och klagade över att den hade ett dåligt musikutbud och att det verkade som om de bara hade fem olika skivor. Snart fick hon själv bestämma och spela musik i radion. När folk frågade om hon var den nya Clabbe svarade Lotta Bromé självsäkert:
– Nej, jag är Lotta!

P4 Extra sänds måndag-torsdag 13.05 i Sveriges Radio P4.