Det var när deltagaren Marcus Lehmanns snopp råkade trilla ur hans boxers under en gren av tv-lekens alla tävlingar som många bögbloggare uppmärksammade detta och frös sina inspelningsbara hårddiskar och gjorde screenshots och la ut i bloggen. Och de tv-tittare som hann se vad som hände tyckte mest att det var en kul grej och skrattade nog åt det.
Men nu har alltså självutnämnda tv-poliserna Parents Television Council ryckt in och menar att snoppvisningen var avsiktlig och att CBS borde ha censurerat detta om dom verkligen ville. Föreningen har lämnat in en skriftlig anmälan till medieorganet Federal Communications Commission och hoppas nu på att fallet tas upp.
Föreningens ordförande Tim Winter menar att CBS gjort något ”chockerande” och ”avsiktligt” när dom visade snoppen inför tretton miljoner tv-tittare och kräver att kanalen tillrättavisas. CBS bemöter kritiken med ro och menar att man missade incidenten om man blinkade och 48 timmar efter att programmet sänts hade man bara fått in ett enda klagomål.

Huruvida en sån här grej ens skulle bli mer än en notis i kvällspressen i Sverige återstår att se. Men eftersom TV4 nu valt att köra en ny säsong av ett svenskt Robinson 2009 så får vi kanske svar på det då…