Inför en av årets största festhelger står Majsan och Mirres Club G utan lokal. Kvällens fest har fått ställas in.
Dapino AB som har Kolingsborg där Club G haft sin verksamhet har fått sitt serveringstillstånd indraget.
– Det är viktigt att veta att det inte är Club G som förlorat tillståndet, säger Majsan Keller till QX.
– Vi har en lokal på gång med det är för kort varsel att öppna upp ikväll, säger hon vidare.
I motivet till att dra tillbaks tillståndet för Kolingsborg står att innehavaren av serveringstillstånd inte följt reglerna om att endast servera slutna sällskap. Kolingsborgs tillstånd omfattar inte servering till allmänheten annat än då det söks för enstaka tillfällen.
I beslutet är det främst Club Gs kvällar som Tillståndsutskottet tar fasta på. Club G är en ideell förening med syfte att ”stärka kultur- och nöjesutbudet för homo-, bi- och transsexuella i Stockholm” där medlemmarna enligt stadgarna kallas till medlems- och årsmöte för att välja styrelse. Trots att det är en sedvanlig medlemsförening med enligt uppgift 5000 medlemmarna menar tillståndsutskottet att Club Gs fester inte kan anses vara ett slutet sällskap enligt reglerna för serveringstillstånd. Vid klubbens öppetkvällar har medlemskap kunnat lösas i dörren och man har annonserat ut danstillställningar till allmänheten där det ”i vissa fall” framgått att medlemskap krävs för att komma in på klubben.
Det sättet att hantera medlemskap anser Tillståndsutskottet strider mot de tillstånd som Kolingsborg haft för servering till slutet sällskap.
I tjänsteutlåtandet till beslutet nämns även andra klubbar som haft danstillställningar för allmänheten i lokalerna.
Dapino AB lämnade in en överklagan av beslutet till Länsrätten den 28 oktober.