År 2000 splittrades ett av Irlands mest framgångsrika pojkband, Boyzone, efter en tids splitringsspekulationer. Ryktena som förföljde bandet var många och rörde allt från gruppens splittring och Ronan Keetings önskade solokarriär, till att det påstods att en av medlemmarna var gay. Den som mest stod i fokus för gay-ryktena var Stephen Gately, som också efter en längre tids spekulationer kom ut 1999, i rädsla för att storyn skulle läcka till pressen. 2006 gifte sig Stephen med sin partner affärsmannen Andrew Cowles.
Men i början på 2007 återförenades gruppen för en turné, och i oktober 2008 släppte de också sitt greatest hits-album Back Again…No Matter What. På plattan finns förutom deras singlar även tre nya låtar, och det är videon till singeln Better som nu hamnat i nyhetsfokus på grund av sin video, där Stephen Gately syns i kärleksfulla scener med en annan man.
Låten handlar om hur kärleken till en partner växer sig starkare med åren i ett äktenskap och det är också det man har försökt ta fasta på i videon som visar gruppmedlemmarna i kärleksfulla och intima scener tillsammans med skådespelare i rollerna som deras partners. Stephen Gately som varit öppet gay i nio år ville att det skulle vara en man i hans scener och inte en kvinna, då det var viktigt för honom att vara sann mot sig själv och sin läggning. Han menar vidare att det hade varit konstigt om han inte hade haft en man där då de flesta nu känner till hans läggning.
Det är första gången som ett pojkband visar upp ett homosexuellt par i en musikvideo.

Se den kärleksfulla videon till Boyzones Better:

Och läs intervjun om videon med Stephen Gately:
BBC