På lördag är det åter dags för den mest populärkulturella gayklubben just nu i stan, och Petter efterlyser personer som vill gestalta karaktärer ur Waters galna filmgalleri, eller sådana som borde passa i hans verk.

John Waters har kallats påven av skräp och i snart fyrtio år han han gjort filmer som gått utanför normen. Han har gjort filmer som Hairspray med Ricki Lake, Cry Baby med Johnny Depp och Traci Lords och Serial Mum. ”Dålig smak” har varit något slags signum och Waters har blandat friskt mellan före detta porrstjärnor, Hollywoodstjärnor och b-skådisar i sina produktioner. Nu är det dags för en galen hyllningsfest i Stockholm. Qx.se ringde Petter Wallenberg för att höra vad som var på gång.

Varför gillar du John Waters?
John Waters var punk innan punken uppfunnits, och hela hans värld handlar om att hylla utbölingar, freaks och dåliga tjejer. Du är en överviktig kriminell strippa? Fantastiskt! Det är ett sätt att se på världen som enbart en skruvad bög kan göra, och det är alltid viktigt att man driver med moralpoliser av olika slag. Min favoritfilm är ”Female Trouble” från 1974 där Waters legendariska musa, transan Divine spelar Dawn Davenport – en ”bad girl” hela vägen till elektriska stolen. Under kvällen sätter vi ihop världens första scenversion av just ”Female Trouble”, och jag kommer iträda mig rollen som Dawn och välta julgranar, strypa min dotter, skjuta publiken och grillas i elektriska stolen. Nästan lika kul som en kväll på Lino med andra ord.

Vilken karaktärer vill du helst se på festen på lördag?
Jag är väldigt svag för Edith Masseys olika roller som Egg Lady i ”Pink Flamingos” och Aunt Ida i ”Female Trouble”. Det var aunt Ida som kläckte den klassiska repliken: ”I worry that you´ll have kids, work in an office, celebrate wedding anniversaries. The world of heterosexuals is a sick and boring life.” Annars vill jag gärna se att man kommer som Traci Lords i ”Cry Baby”, Kathleen Turner i ”Serial Mom” eller pudeln i ”Pink Flamingos”! Eller varför inte som någon som inte ännu är med i John Waters värld, men borde vara det?
Du lockar med Intimstyling, hur kommer det att gå till?
Som alltid på Mums Mums handlar det om fria tolkningar, och på vårt John Waters nöjesfält vill man självklart få sin finaste kroppsdel förevigad! Temat är Celebrity Glory Hole och man sticker in sin lilla kompis i ett hål som på andra sidan är dekorerat med en idolposter, och blir fotograferat och publicerat i vår nya superhemliga tidning. Det blir som en barnförbjuden ”jag mötte Lassie” – kom och få just din Petter-Niklas fotad med Britney!

Mums Mums kväll börjar klockan 21.00 med filmvisning av ”Female Trouble” från 1974. Därefter får man chansen att få sitt kön stylat av Robyns designer Martin ”Grisa” Bergström, och en möjlighet att få det förevigat av en fotograf.


Mums Mums i QX GayMap

Dagens Fråga

Vilken är den bästa musikalen enligt dig?

  • 34%
  • 16%
  • 11%
  • 3%
  • 30%
  • 7%