STOCKHOLM.

– Jag kommer att spela både jul- och filmmusik av det lite ovanligare slaget som inte hörs så ofta. Kul och lite knasig, men också vacker. Bland annat en egendomlig version av Sankta Lucia som Anita Lindblom framför med sin kontraaltstämma. Runt klockan 20 så blir det dags för filmquiz med tretton 1-X-2-frågor. Varje fråga kommer efter jag spelat ett musikstycke. Man kan vinna dvd-filmer och filmböcker.

Varför är du såld på detta?
– Jag har förstått att det är ganska ovanligt med dj:s som spelar filmmusik men så är också mitt musikintresse enormt. Jag tycker dessutom det är kul att inte bara spela sådant man sällan får höra på radio, jag spelar gärna sköna låtar från t ex spanska, franska, arabiska och balkan-filmer. Frågesporter började jag tillverka redan när jag gick i andra klass!

– Vilka tre julfilmer får man bara inte missa?
1 – Livet är underbart av Frank Capra med James Stewart.
– Denna film sänds alltid på julafton i amerikansk tv och lär ha räddat livet på många ledsna människor. Den blir bara bättre ju fler gånger man ser den.

2 – Tomten är far till alla barnen av Kjell Sundvall.
– Fantastiska prestationer av flera av våra folkkära skådespelare i ett hysteriskt och osvenskt tempo. Dan Ekborg dreglade, Nina Gunke och Jessica Zandén var underbart bitchiga och Katarina Ewerlöfs utbrott i egenskap av mamma-som-håller-ihop-julen gav henne en välförtjänt Guldbagge.

3 – Disneys Tomtarnas verkstad.
– Har nog sett Kalle Anka på julafton lite för många gånger. Men jag blir fortfarande lika upprymd och lycklig när jag ser Tomtarnas verkstad. Filmen är otroligt nog 76 år gammal och tänk bara vilken underbar musik den innehåller inklusive Schuberts Cirkuspolka. Favoritscenen är när den bullrande tomten får flygplanet i munnen.

Tid o plats: tis 16 dec fr kl 17. Quizstart kl 20
Momma i QX GayMap