Hur ska du fira nyår?
– Det är första gången jag är ledig sen jag var 18, 19 år så jag är fortfarande öppen för förslag. Eftersom jag har tackat nej så många år är det inte någon som frågar längre, men det löser sig säkert. Det skulle vara kul att fira med kompisar lite löst och ledigt i jeans och t-shirt. Det är klart att man kan vara uppklädd, men det är skönare när man kan vara sig själv, säger Peter Gustafson och fortsätter:
– Vi äter hummer till förrätt, en riktigt blodig oxfilé till varmrätt och marängsviss till efterrätt. Det kan vara kul att titta på fyrverkerier om man går i stan, men det är inget jag själv skjuter. Här på landet blir djuren så rädda så det brukar jag undvika.

Vilket blir ditt nyårslöfte?
– Jag är dålig på det där, men ska försöka hålla ner på Pepsi-drickandet. Det är inte speciellt nyttigt med läsk. Jag får inte ha det så lättillgängligt och dricka vatten i stället.

Vem kysser du vid tolvslaget?
– Det blir förmodligen den personen som jag inte vet ännu. Jag valde Wille i serien men vi lever inte tillsammans i dag så det får gärna komma någon annan. Det kan vara så att vi har kommit i säng vid tolvslaget, haha. Nej, men förmodligen blickar vi ut över fyrverkerierna någonstans i stan.

Vad är det bästa som hänt dig under 2008?
– Det är helt klart ”Bonde söker fru”. Den erfarenheten känns otroligt kul, lärorik och fantastisk på alla sätt och vis. Jag har hittat nya sidor hos mig själv som jag inte visste fanns. Jag har alltid varit väldigt självkritisk, men har nu lärt att tycka om mig själv mer.
– Att jag sedan är nominerad i två kategorier till Gaygalan känns helt underbart. Det skulle vara helt otroligt att vinna pris, riktigt stort. Om jag skulle vinna skulle det få hänga på väggen i mitt tv-rum så att alla kan se det.

Vad vill du helst glömma från året som gått?
– Jag har inget jag vill glömma utan ångrar mig hellre över saker som jag inte gör. Jag är jättenöjd och glad över att 2008 var så bra. Det blir svårt att toppa det här året.

Vad trodde du aldrig att du skulle göra men ändå gjorde?
– Söka kärlek i teve. Hade det inte varit för att jag tröttnade på att vara singel så hade jag aldrig ställt upp. Att det sedan inte blev något långvarigt förhållande med Wille är en annan sak. Jag hade låga förväntningar på programmet och var väldigt skeptisk redan från början. Jag tänkte hela tiden att det aldrig skulle gå att hitta kärleken under, utan genom, programmet. Och det är där jag står i dag.

Vilken låt har du spelat mest i år?
Charlotte PerrellisHero” är jävligt bra. Charlotte är en skitbra artist, låten är suverän och man blir glad av att höra den. Jag spelar musik nästan dygnet runt och lyssnar främst på Rix FM. Radion står på från klockan sju på morgonen till nio på kvällen.

Vad är det onödigaste du har köpt i år?
– En kostym jag köpte på rea som bara hänger och hänger. Varje gång jag öppnar garderoben så frågar jag mig själv varför jag köpte den. Jag kommer aldrig att använda den utan funderar på att skänka den till en klädinsamling. Till slut blir det väl en kille i Afrika som får gå runt i kostym.

Vad är årets stora skandal enligt dig?
– Den tragiskt kraftiga lågkonjunkturen, Arbogamorden och tysken Josef Fritz som låste in och våldtog sin dotter. Det har varit ett tråkigt år.

Kim Kärnfalk

Vem är årets snyggaste hbt-person?
– Jag har alltid gillat Kim Kärnfalk och hade jag inte varit homosexuell så skulle jag absolut kunna tänka mig att ha ihop det med henne. Hon har en otrolig karisma och utstrålning.

Vad ser du mest fram emot 2009
– Att jag ska få släppa en skiva som jag hoppas att någon vill lyssna på. Den är helt på svenska med popklatschigt material skrivet av Gyllene Tider-gänget och Thomas G:son. Vi spelade faktiskt in en låt som röstprov till Melodifestivalen, men så här i efterhand är jag glad över att jag inte kom med. Det hade varit ganska pajigt och säkert blivit skit av alltihop eftersom jag inte har någon scenrutin överhuvudtaget. Jag är glad om jag så bara får uppträda i ett köpcentrum.



Läs också Per-Robin Gustafsson ”Jag drar till skogen i Norrland och dricker hembränt”