Idag presenterades nomineringarna till årets Gulbagge-gala. För den svenska filmsuccén Patrik 1,5 blev det i två kategorier som man har möjlighet att kamma hem utmärkelser.
Gustav Skarsgård är nominerad i kategorin Bästa manliga huvudroll för sin roll som Göran Skoogh. I samma kategori har Mikael Persbrandt nominerats för rollen som Sigfrid Larsson i Maria Larssons eviga ögonblick och Peter Stormare i rollen som Klemens i filmen Varg.
I kategorin Bästa manliga biroll har Torkel Petersson nominerats för sin roll som Sven Skoogh. De två övriga i samma kategori är Jesper Christiansen som Sebastian Pedersen i Maria Larssons eviga ögonblick och Per Ragnar som Håkan i ”Låt den rätte komma in”.
De tre filmerna som är nominerade i kategorin Bästa film är De ofrivilliga, Låt den rätte komma in och Maria Larssons eviga ögonblick.
Patrik 1,5 kan även håva in tre priser under QX GayGala den 2 februari. Där är Gustav Skarsgård nominerad som Årets Hetero, Gustav och Torkel Petersson nominerade som Årets duo och själva filmen nominerad som just Årets film.
När det gäller Guldbaggen är det en jury som utser vinnarna. Biopublikens pris delas dock ut och där kan alla som vill rösta på en svensk långfilm eller lång dokumentärfilm.
biopublikenspris.se/

GayGalans nomineringar såväl som ”vinnare” avgörs helt av QX läsare och besökare.

GayGala-biljetter hos TicNet
GayGalan i QX GayMap