Det är tveklöst Jonas Gardell som hittills varit centralfigur under årets säsong av den stjärnfyllda kändis-såpan Stjärnorna på Slottet. Inte nog med att han så pass ung äras med att få plats i programmet, han har även varit den drivande under samtalen och skapade stor dramatik när Staffan Scheja tog in en överpedagogisk pedagog för att lära ut fiolspelande.
På lördagskvällen var det Jonas Gardells dag och han bjöd på starka känslor när han berättar om sin relation till sin mamma. En mamma som gett honom hans gudssyn. En Gud som alltid älskar dig vad du än gör och vad som än händer.
Under Schejas program förklarade Jonas att ”utan judar och bögar finns ingen showbiz” och i sitt eget avsnitt berättade han om hur han mobbades som barn. Han stannade inne på rasterna när de andra barnen lekte i snön. Och han berättade hur det fick honom att i sin ensamhet skapa världar av poesi och teater. Och han konstaterar:
– Det finns ingen teater kvar om det inte finns mobbade barn som fryser och får göra annat än åka den där jävla pulkan!
Den som inte sprutade tårar under den här TV-sändningen är garanterat kallhamrad!
Eller som Janne ”Loffe” Carlsson konstaterar.
– Jag är lite förälskad i Jonas Gardell sedan idag.
Janne ”Loffe” Carlsson är en av de som bidrar till programmets Bi-svärmande. Likt Magnus Betnér gjorde i QX, berättar han att han haft starka känslor för män.
– Tanken pch känslan av att tycka om en mansperson på det sättet det var intressant, säger han.
Och Kerstin Dellert följde upp och säger om bisexuella känslor.
– Nästan alla av oss har upplevt det. Det är inte det sexuella som är det tongivande eller det bestämmande utan det är personligheten hos en människa, säger men förklarar inför programmets sändning i media att hon sa så mest för att vara stödjande.

Janne ”Loffe” Karlsson får uppdraget av Jonas Gardell

Om Jonas Gardell har varit en dominerande karaktär hittills så har inte ”prima primadonnan” Kerstin Dellert legat långt efter. Och när Jonas är värd så suras det stundom rejält från Dellerts sida. Inte minst när hon tvingas uppträda i en vit T-shirt och med byxor som satt uppe med en säkerhetsnål..
Faktum är att det roligaste hittills under Stjärnorna på Slottet har varit just bitchandet mellan Gardell och Dellert. Sista programmet styr just Kerstin Dellert showen, så förhoppningsvis får vi se mer av den varan då!
Men likt Jonas Gardell efter utbrottet under Staffan Schejas program kom tillbaks på ett grandiost sätt, så blev Kerstin Dellert efter diverse dramatiska utspel till slut älskvärd.
– Ni har skirvit historia, säger hon i en hyllning till Jonas och Mark.
Om du inte såg programmet på lördagen så missa inte denna explosion i känslor när de sänds i repris!

Stjärnorna på Slottet med Jonas Gardell som värd sänds i repris söndag 19.00 i SVT24 och torsdag 15 januari 00.00 i SVT1. Elller se programmen på svt.se/play där det dessutom finns extra klipp.