– Hej hej och tack.
– Berätta om bilden som utsetts till bästa i Queer Xmas 2008!
– Den är tagen i min nära väns studio. Han heter Mikko (tiikeripoika på Qruiser ) och arbetar på en reklambyrå som fotograf och med bildberabetning. Och så gör han hemsidor och reklamkampanjer. Han är verkligen en bra fotograf och har tagit de flesta av de modellbilder jag har på min Qruiser-sida.
– Vad är taken bakom bilden?
– Vi ville göra något vackert men ändå enkelt och oskyldigt och något som inte var så ”over the top”-juligt. Och samtidigt ville vi att det skulle ha modekänsla över sig liksom påminna om julen och vad den i grunden handlar om. Jesus Kristus födelse är vad det egentligen handlar om och läser man de berättelserna så finns änglar överallt!
– Planerar du att fortsätta som modell?
– Jag är redan verksam som modell och är kopplad till modellbyrån Brand.fi så att posera och hitta olika ansiktsuttryck är inget problem för. Vi fick även några bilder med tuffa och aggressiva vinklar från ängel-plåtningen så det fanns ett stort urval att välja mellan! Modelljobb får jag nästan varje vecka och det är ett yrke jag verkligen brinner för och vill förbättra mig inom. Men jag är absolut inte självupptagen eller en diva, utan är ödmjuk och vet att säga ”snälla” och ”tack”!
– Det vore förresten spännande att få jobba i Sverige för i Finland finns inte så mycket jobb för killar. Det gäller särskilt om man har ett mer speciellt utseende.
– Berätta om dig själv!
– Jag heter Ragnar Orav och är 18 år, fyller nitton i slutet av februari. Jag föddes i Tallinn och min pappa är halvt est och halvt tysk. Min mamma är hälften estnisk och hälften rysk, så jag är lite av en cocktail! Familjen flyttade till Finland när jag var nyfödd och jag har bott här sedan dess. Idag är mina föräldrar skilda och de har nya familjer. Själv lever jag i en studentlägenhet i Helsingfors. Jag läser kläddesign och om det inte fungerar så kanske jag satsar på att bli stylist. Dessutom tränar jag modern dans och showdans minst tre gånger i veckan.
Just nu händer det mycket i mitt liv. Jag skall vara med i finska Fear Factory och den 19 januari åker jag till Argentina för att filma i en vecka. Inför det programmet är jag mest rädd för att utsättas för en situation där jag måste hålla andan länge under vatten. Men jag kan vinna 10000 Euro!
– Och Helsingfors – har nu några tips för besökare?
– Mitt favoritställe är DTM… och så kan man ju komma och besöka mig! Nej, skojar bara! Gå till DTM, det är bäst. Jag hänger där varje helg eftersom de spelar bra musik och det är kul folk där. Bästa shoppingen i Helsingfors är Helsinki 10 på Eriksgatan 3. Designkläder och en massa speciella kläder. Var förresten inte rädd för att stöta på finska killar, de är bara lite blyga i början! Jag vet, jag talar för mig själv och de flesta finska gaykillarna. Dessutom gillar vi svenska pojkar, de har ett behagligt utseende!
– Jag kommer förresten över till Stockholm med några vänner nu i helgen för att shoppa!

Etta blev alltså rrangnarr som fick snittbetyg 3,1 av fem och 1400 röster.

Två i tävlingen blev Beary White med en söt hund med tomteluva och glitter.
På tredje plats hamnade Zwimbear med en snöig vinterbild
Och på fjärde plats kom en bild på RFSL Borås Lucia som lagts upp av BorasOrdfRFSL
De får alla ett års Qruiser guldmedlemskap i pris.

Se hela tävlingen med alla bilder på Qruiser (du behöver inte vara medlem/inloggad för att se bilderna