Hur kommer det sig att du startade bloggen Stilrobin.com?
– Det var när bloggvågen kom och det visade sig vara möjligt att tjäna pengar, komma i kontakt med andra bloggare och skriva om något man är intresserad av. Jag blev fångad av vad bloggvärlden hade att erbjuda och var fast redan efter några få veckor. Idag är bloggen mitt levebröd och jag ångrar inte att jag startade den. Jag skriver om mitt liv, tipsar om aktuella plagg och produkter samt berättar om evenemang jag är med om.

Ser du dig själv som en doldis bland modebloggarna?
– Det finns enormt många modebloggar och antalet ökar dagligen. Däremot dominerar bloggvärlden av kvinnliga bloggare och jag är en av få av det manliga könet. Jag ser mig själv som någonstans i mitten eftersom jag ofta exponerar mig, syns i media och får stor respons på det jag skriver. Självklart kan jag inte jämföra mig med Blondinbella, men förhoppningsvis når jag hennes läsare en vacker dag.

Vem är din största konkurrent?
– Många tror att jag ser varje välbesökt blogg som ett hot mot min egen och att det finns en rädsla att mina läsare ska gå över till någon annan, men det stämmer inte. Bloggar av motsatta kön, gaybloggar och bloggar som handlar om något helt annat än vad jag skriver om ser jag som något positivt eftersom att jag kan lära mig från deras upplägg och bli bättre själv. Följer man en gayblogg kommer man inte att sluta läsa den för att man får upp ögonen för en annan blogg vars innehåll inte är läggningsrelaterat. Andra manliga bloggare som skriver identiskt med mig avstår jag från att länka till eftersom de kan få mina läsare att gå över till deras.

Vilka är fördelarna med det du gör?
– Att jag får göra något jag verkligen trivs med och samtidigt få ut en normal månadslön för en ungdom i min ålder. Jag får också gå på roliga events, stå på kroglistor och testa nya produkter. Jag har till och med blivit erbjuden ett jobb som inköpare i en klädbutik.

Nackdelarna?
– Att jag kan ha dåliga dagar och ont om tid, precis som alla andra. Det är inget jag får visa eller låta gå ut över innehållet i bloggen eftersom den är mitt arbete. Om jag ska vara ärlig har jag aldrig varit duktig på att hantera stress så det är lite extra kämpigt för mig ibland.

Hade du hoppats på att bli nominerad till Gaygalan?
– Jag har inte haft bloggen längre än ett år och blir fortfarande upptäckt av ett par hundra läsare varje dag. Om jag hade blivit nominerad till Gaygalan så hade folk förknippat min blogg med en gayblogg vilket den inte är trots att jag är bisexuell. Syftet med bloggen är inte att nå ut till en speciell grupp, utan till alla människor.

Tycker du att gaykillar klär sig bättre än heterokillar, eller är det tvärtom?
– Gaykillar vågar nog bry sig mer om vad de tar på sig än vad heterokillar gör. Men det är mer en diskussionsfråga. Det finns många gaykillar som inte vet hur de ska klä sig samtidigt som det finns många heterokillar som vet hur de ska klä sig.

Vilket är ditt bästa respektive sämsta köp?
– Mitt bästa är en polotröja från Velour som jag köpte i höstas. Den är varm, snygg och kvalitetsvärd! Mitt sämsta är en grå kortärmad linneskjorta från Hope. Jag vet inte än idag varför jag köpte den.

Vilken är den märkligaste frågan du fått från en läsare?
– Mest förvånad blev jag över att någon ens vågade ställa en fråga om att ha en trekant med mig och mammas pojkvän. Jag svarade aldrig eftersom det är något vare sig jag eller mammas pojkvän går med på.

Hur kommer det sig att du vill bli rättsläkare? Det ligger ganska långt bort från modebranschen…
– Bloggvågen kommer snart att lägga sig och min blogg är inget jag kan försörja mig på livet ut. Ända sedan jag var liten har jag varit intresserad av människokroppen och när andra barn lekte på gården satt jag hemma med min experimentlåda och pysslade. Jag är också uppväxt med CSI där jag fått se obducenter ta hand om kroppar och slå fast dödsorsaker. Det är ett intressant yrke och även om bloggen skulle ta mig långt är drömmen om att bli rättsläkare något jag ska förverkliga.

Om du bara fick gå i ett plagg resten av ditt liv, vilket skulle det vara då?
– Ett par badbyxor från Calvin Klein eftersom jag då skulle bosätta mig på en öde ö.