Paradise i QX GayMap


Redan i lördags var det premiär för festandet i Kolingsborg som Kent ”Bernhard” Bernhardsson tog över i mitten av november.
– Vi har lagt en halv miljon på bra ljud, vilket innebär att vi även satsar på att få hit artister längre fram. Scenen är nämligen perfekt för uppträdanden, sa Kent ”Bernhard” Bernhardsson i QX februarinummer.
Smygpremiären i lördags hölls av synth-klubben TechNoir. Men på fredag är det alltså hbt-arnas tur då klubben Paradise öppnar, ett namn inspirerat av 90-talsklubben med samma namn som låg på Medborgarplatsen och som drevs av nuvarande QX-medarbetaren Eva Bergström.
Fredagarna utlovas schlager och hits på stora dansgolvet medan det i Panoramabaren blir RnB, 80-90-talshits och house.
Kent Bernhardsson har senaste tiden drivit klubben Lino tillsammans med kollegan Tobbe Nyman. I och med att Paradise nu öppnas har det även beslutats att Lino läggs ned. Den 28 februari blir sista gayfesten i lokalerna på Riddarholmen.
Kent Bernhardsson kommer fortsatt ha kontraktet på verksamheten en tid till med lunchrestaurang och klubbar, bland annat fredagsklubben 90’s. Men den renodlade gayinriktningen på Riddarholmen upphör.
På Kolingsborg har man nu tillstånd för att servera allmänheten, vilket innebär att gäster till skillnad från då Club G höll till i lokalerna, inte behöver ha medlemskort för att komma in.
Lördagar från mars kommer klubben Libra öppna med inriktning på housemusik.