som startade Trocadero är fortfarande i festfixarbranschen och tog initiativ till att minnas jubiléet. Vid lunchtid står han utanför Tunneln som lokalen egentligen heter och tänder dagens första marschaller. Till kvällen ska det bli fler. Men jubiléet började på nätet.
– Någon lurade in mig på Facebook och så blev Trocadero visst en av de snabbast växande grupperna där. Och tänk att det är 30 år sen vi startade! Jag var 29 då…
– Går det att plocka fram ett särskilt minne från den tiden?
– Först detta att varje kväll var unik med alla människor och möten. Men när Anita Lindblom uppträdde så blev vi nationella. Annars brydde sig inte stora massmedia om att bevaka oss i Malmö. Det var faktiskt en känslosam seger för gay liberation.
– Att man uppmärksammade att ni hade Anita Lindblom på scen?
– Ja. Huvuddelen av publiken var bisexuell och homosexuell. Och så kom vi i DN och Expressen.
– I pressmeddelandet står det ” Visst borde vi ha reunion-fest… men tiden tycks aldrig räcka till för att arrangera det hela – men kanske fram på vårkanten!” Vad händer mer nu då?
– Många har aviserat att dom kommer i kväll klockan 19 för att tända fler marschaller. Och efteråt är det fest i pianobaren på Swing Inn på Malmborgsgatan!

Trocaderofesten i QX GayMap