Räkna med att det blir fullt på gayklubbarna nu i helgen. Med nypåfyllda plånböcker hos gästerna satsas extra från klubbarrangörernas sida.
I Stockholm har ParadiseKolingsborg ”Dragcirkus”. Robert Fux och Farao Groth håller i en öppen scen för dragartister och vill därmed bidra till ”efterväxten av spännande drag i stan.”
På lördag blir det två publikdragande fester. Dels har Clean Group sitt White PartyOperaTerrassen. Som alltid på Clean-festerna blir det en stor uppställning av DJs: Darwin och Backwall som gäster och så Katarina Sparring, Carolina Martin, DJ Jonathan Kavandr och DJ Sanaz. Öppet mellan 23-05 och förköp på Torget eller Bobbys Hårstudio.
På lördagskvällen är det även sista natten med Lino. Citybanan skall byggas vilket gör att Bernhard och Tobbe som drivit klubben Lino nu letat sig ut till nya projekt. Bernhard på Kolingsborg och Tobbe kommer snart att presentera ett nytt projekt för att förgylla nattscenen i Stockholm! Sista natten ut blir det JJ och Jörgen på klubbgolvet och i schlagern är det Andreas som spelar. Bered er på långa köer så kom i tid! Riddarkällaren där Lino hållit till kommer finnas kvar med bland annat mixade och gayvänliga klubben 90’s som kör varje fredag med sin hyllning till 90-talets musik.
På fredagskvällen är det dessutom BlackieKnast, Straight-vänliga GuldrummetAmbassadeur, Lezzie FridayMomma där Cissy Ramsby gör ett ”avskalat gig med sin fina orkester” och Dj Eeazbeat och Yrla spelar. Gaytätt och festsuget på Side Track, Göken, Intakt, Roxy och Torget.
På lördag kommer Dj Niclas Paus till SLM och får läderkillarna att dansa loss. Göken, Torget och Side Track visar Melodifestivalen på storbild och Guldrummet har öppet.

I Malmö lär de som inte uppskattar Melodifestivalen-spektakel få problem i helgen! Hela stan är fokuserad på den sista delfinalen. Men lugn lugn. På fredagskvällen är det Sverige-premiär för Queerklubben Captain Kinky Pinky. Live performance av danska Miss Fish och Christian. den senare levererar sin burlesk-show. Från Danmark kommer även Team Hotboyz som DJs och delar electro-spelglädjen med Katja Gustafsson, Bruno Brakskit, Femme-tastic, Siv Saliv, Undine, Dallas, Mati och Hud. På housegolvet spelar Ridge F, Skyjacker och The Henrik Meauver. Kinky Pinky-kaptenen har tidigare arrangerat sina kalas i Berlin, så träna på tyska uttalet till ikväll!
På lördag är det Wonk med Barcelona-DJn Dani Masi och Deejay Johnny som sköter pop- och schlagergolvet. Gissa att det blir fullsatt på Wonk – i alla fall efter att Melodifesten är över på Malmö Arena och inte minst på festplatsen Stortorget strax intill Wonks hem A2.
På lördag har läderklubben SLM årsmöte följt av arrangemanget Scene, där JR Clothes visar sin fetiuschkollektion.

Göteborg har Queer fest på fredagskvällen på temat Barock. Krizz Dee Light, Miss Fluffy och Tranzmission ser till att festen får fart och Aron sköter Schlagerbaren. Förutom Queer har självklart Gossip och Gretas full fart. QX har smygläsning på lördagskvällen på Göteborgsoperan och BDSM och fetischintresserade kvinnor har en Pearl-fest. För att få veta var festen håller hus måste man föranmäla sig.

I Borås blir det Melodifestival på storbild hos Magasinet. Dalarna Goes Gay har Dj Anton som DJ och på scen står Annis när man lördag kväll intar Kopparhyttan i Falun. I Linköping är det lördagsfest på Club Joy och Club Alexis är på Twin i Östersund lördag kväll. Fredagspub blir det i KristanstadHeaven.

Sverige i QX GayMap