Grattis, hur firade du priset?
– Oj, jag har varit i ett guldrus i flera dagar. Jag och Christine Meltzer tog oss en rejäl omgång där i måndags. Fast jag skulle sitta i nyhetssoffor och prata klockan sju dagen efter. Jag kan säga att man var lite trött.

Detta var din tredje Guldmask. Blir du fortfarande glad?
– Ja, det är klart. Det är alltid den sista som känns bäst.

Vad var speciellt just den här gången?
– The Producers är en parodi på en hysterisk teater, full av bögar, transor och nazister. Därför blir kläderna också väldigt skruvade. Det var ju allt ifrån judodräkter till naziuniformer och Magnus Härenstams långklänning.

Från midsommar fram till premiären i september sydde ni nästan 400 kostymer. Hur mycket sydde du själv?
– Mer än vanligt, ungefär 50 kostymer. Men mest hjälpte jag till, eftersom jag är så slarvig annars. Satt och knåpade ihop tantmamelucker och sånt.

Blev det inte stressigt?
– Jo, allt blev inte lika välsytt som i början, haha. När premiären närmade sig var jag inte snäll att ha att göra med.

Vem är mest tacksam att designa kläder åt – Magnus Härenstam eller Babsan?
– Magnus Härenstam. Han var så glad åt sin långklänning. Han blev kanske lite för bekväm till och med. En gång kom han på sig själv med att gå ut från Berns med klackskorna på.

Varifrån fick du inspiration till hans klänning? Påven?
– Njae, i manus står det att den ska se ut som the Chrysler Building i New York. Så jag satt och slet med att få en klänning att se ut som en 20-tals skyskrapa. Men så kom de på att svenskar inte har någon självklar koppling till New York och Magnus tyckte att han mer såg ut som påven, så de ändrade det.

Varför inte Kaknästornet?
– Jo, vi funderade på det, men de är ju på Broadway så det vore konstigt.

När vinner du Guldmasken nästa gång?
– Nu ska jag göra kostymer till Rasmus på Luffen. Jag vet inte om man kan få en guldmask för att göra kläder till en barnpjäs. Dessutom vet jag inte om jag är välkommen igen efter mitt ironiska tacktal om hur snåla teatrarna är som inte lägger mer pengar på kostymer, haha.