Vad gör du på Internationella kvinnodagen?

På söndag är det Internationella kvinnodagen. I Malmö har firandet redan börjat med filmfestivalen ”Amnesty safe spaces festival” som förutom filmvisning och seminarier även bjuder på Queerklubb i regi av Tomboy. På söndagen marscheras det som vanligt på Möllevångstorget.

I Karlstad samlas man på Soltorget redan på lördagen klockan 12. Uppsala väntar till söndag. Där går demonstrationen i Odinslund och i Norrköping ordnas föredrag och workshops på Stadsmuseum.

Även stockholmarna börjar firandet några dagar i förväg tillsammans med Tiina Rosenberg och Gudrun Schyman. På lördagen presenterar Tiina sin kommande bok Bögarnas Zarah och berättar om sitt liv som gestaltas av improviserande skådespelare på Boulevardteatern. Därefter vakas Internationella kvinnodagen in på restaurang Roxy. Gudrun Schyman vakar istället på restaurang Momma där hon berättar varför just hon behövs bland EU-gubbarna i Bryssel.

På ABF-huset samlas oppositionspartierna till samtal, bland andra lesbiska riksdagsledamoten Josefin Brink (v).

Årets 8 mars-demonstration utgår från Södermalmstorg under parollen ”Det räcker nu! Sluta tysta ner mäns våld mot kvinnor”.

Söndagskvällen avslutas med den stora 8 mars festen på Kägelbanan, Mosebacke torg. Artister som Ane Brun och Nour El Refai och DJ:s från populära Hoochy Koochy och Klubb Idyll samlas för att hylla journalistlegenden Barbro ”Bang” Alving, som själv kallade sig ”käringen mot strömmen” och aldrig gifte sig utan levde tillsammans med en kvinna.

Och som varje år delar Kurdo Baksi ut rosor på Sergels torg.

Läs mer om vad som händer i helgen i QX Gaymap

Karlstad
Demonstration på Soltorget

Malmö
demonstration på Möllevångstorget
Amnesty Safe Spaces Festival

Norrköping
Demonstration

Stockholm
8 mars festen
Trafficking – vår tids slaveri
Det räcker nu! Årets 8 mars demonstration
Fira Internationella kvinnodagen med S, V och Mp
Feministfestival
En dag för alla feminister
Kvinnors hälsa och hiv

Uppsala
Demonstration