Gayrörelens kamp mot både homofobi och AIDS-epidemin på 1980 och 90-talet har skildrats ett flertal gånger förut men sällan så starkt och slagkraftigt som i det här franska dramat.

Regissören Robin Campillo (som gjort flera gayfilmer tidigare, inklusive Eastern Boys) har samarbetat med manusförfattaren Philippe Mangeot och tillsammans har de berättat om sina egna, personliga upplevelser av ACT UP (AIDS Coalition to Unleash Power). Den outtröttliga aktivistgruppen kämpade för gayrättigheter och i det här dramat ansluter unga Nathan (blivande hjärtekrossaren Arnaud Valois) och får sin värld upp-och-nedvänd av den radikale Sean (Nahuel Pérez Biscayart).

Den flerfaldigt prisbelönade (på filmfestivalen i Cannes bland annat) filmen, som dessutom är Frankrikes Oscarsbidrag, är en engagerad och gripande kärlekshistoria med en inspirerande kamp som bakgrund. Vreden, sorgen och kärleken hos karaktärerna gör dem till sympatiska och älskvärda människor av kött och blod. Samtidigt vägrar filmen vara en tragedi och hyllar istället det fantastiska mod dessa människor visade för att föra den kamp som tagit oss dit vi är nu.

En av årets mest värdefulla filmupplevelser och historiska berättelser. Se den och inspireras!