Hur känns det nu när det är dags för premiäravsnittet?
– Det är så nervöst, säger Alice. Men jag har haft en bra feeling hela tiden från att vi spelade in pliotavsnittet tills för nån veckan sedan, då blev jag sjukt nervös.
Linda håller med.
– Ja, jag fick panik häromdagen. Det kom liksom över mig. Nu ska det sändas. Nu ska alla få se vad vi gjort. Nu är det kört (skrattar).
Har ni visat några avsnitt för era flatkompisar?
– Ja, vi ville se om programmet funkar, och det har det gjort. De gillade det och ville se mer, vilket känns skitkul, säger Alice.
Berätta om programmet?
– Det är åtta avsnitt á 15 minuter där vi träffar olika människor i varje avsnitt och där vi har olika teman som ”Mamma mamma barn”, ”vad är en gaydar” och ”kan två tjejiga tjejer vara ihop eller måste en vara butch och en femme”. Vi träffar en seniorflata som är 90 år och som alltid varit lesbisk, och så möter vi en tjej som levt lesbisk i hela sitt liv och sedan träffar Lars och blir störtkär, säger Linda.
– Ofta när det är inslag på tv om att vara gay så känns det alltid lite ledsamt, lite snyftigt och med fokus på hur jobbigt det var när man kom ut, säger Alice. Vi vill visa hur gött det är att var gay, det är ju det bästa som hänt mig.
– Men så framställs det inte i media, det är alltid nåt som skaver, det får aldrig bara vara kul, fyller Linda i.
– Och eftersom vi är gay själva så kan vi skoja om det och driva med alla fördomar, säger Alice. Och heterosarna kan skratta eftersom vi kan säga det som de inte får… Det är klart att inte alla flator har flanellskjorta, även om jag har det just idag (skrattar), men det är ett kul fenomen att göra en grej på.
Ni gör ju en roadtrip, var i Sverige har ni varit?
– Från Pajala i norr till Malmö i söder
Jag vet att ni även försökte ”bota er” från er homosexualitet i ett av avsnitten.
– Ja, det var ju en intressant upplevelse, säger Alice.
Hur gick det då?
– Jag vill inte avslöja för mycket, men jag  sitter ju här i min flanellskjorta… (skrattar)

”Tack Gud jag är homo” visas på urplay från och med idag och på linjär tv tidigt nästa år.