Serien handlar om Manchester-familjen Lyons och i första avsnittet får vi följa dem en viktig kväll i deras liv innan serien hoppar framåt i tiden. Sen följer en intressant, nyskapande och en smula olycksbådande sexdelars-story med de fyra vuxna syskonen Lyons i centrum. Allt inramas av en frispråkig kändis som växer fram som en populär politiker (känns igen, va?), spelad av en fantastisk Emma Thompson.

Serien är extra intressant ur HBTQ-synpunkt då hunkige Looking-favoriten Russell Tovey, själv öppet gay, spelar homobrorsan Daniel som ska gifta sig med sin pojkvän Ralph, som spelas av Dino Fletcher, Mr Gay UK 2008.  Men en flyktingström från Ukraina gör att allt inte går som planerat…

Fast det kanske mest intressanta är att serien siar om hur samhället kan komma att se ut inom en snar framtid: Att Trump är kvar som president, kärnvapenkrig inte är långt borta, och en ekonomisk kollaps väntar runt hörnet. Lägg därtill tekniken som mer och mer tar över våra liv. Redan i avsnitt två inser till exempel en av karaktärerna att hennes dejt använder en robot till mer än bara socialt sällskap…
Ett av kidsen, Betheny, i serien kommer också ut som trans, som transhuman. Det vill säga att hen vill ge upp sin nuvarande kroppsliga form och föredrar teknikanvändande för att utöka sin och mänsklighetens mentala och fysiska egenskaper. Den introverta tonåringen illustrerar också utvecklingen när det gäller mobilanvändande genom att använda digitala masker som döljer ansiktet, och rent fysiskt bli ett med mobilen. Vilket känns helt logiskt om man ser hur mobilen mer eller mindre sitter fast i folks händer nu.

Serien har fått övervägande positiv respons i brittiska media och när HBO Nordic nu visar serien dagsfärsk, med nya avsnitt varje onsdag, så rekommenderar vi att ni tar del av en av de mest intressanta, innovativa och överraskande serierna som erbjuds i dagens oändliga tv-djungel.

Years & Years, HBO Nordic, nytt avsnitt varje onsdag