Hur föddes idén till låten? 
– Idén om att skriva Sober föddes efter att jag precis gjort slut med mitt ex. Jag kände att det var något jag behövde få ur mig. Under tiden jag var tillsammans med henne skrev jag flera låtar som jag senare insåg speglade hur jag mådde under våran relation och Sober var den sista låten jag skrev som knöt ihop säcken för den kommande EP.

Du berättar i pressreleasen att du tappade fotfästet i relationen med din exflickvän…? 
– Relationen var väldigt destruktiv och till slut sökte jag professionell hjälp. Det var i samband med det som min familj klev in och fick mig att inse att relationen var långt ifrån hälsosam. I första textraden utav låten sjunger jag ”She tried to gaslight me, made me believe she was my remedy”. Gaslighting är en form av psykologisk manipulation

Hur mår du idag och är du singel?
– Idag är jag singel och mår förvånansvärt bra. Jag inser dock att jag inte bearbetat klart relationen riktigt eftersom jag har haft en del ångest inför att släppa Sober, men jag inser att det är en del av processen. 

Efter förra artikeln på qx.se fick du mycket uppmärksamhet kring Pride, hur kändes det?
– Min sommar har varit helt magisk. Förutom att jag fått gästa Nyhetsmorgon, uppträda på Stockholm-, Köpenhamn-, Roslagen- och Umeå Pride har jag även varit ute och föreläst för ungdomar om identitet, självkänsla och psykisk hälsa. Allt detta har varit en ovärderlig erfarenhet för mig och en start på något jag vill och kommer att fortsätta med i framtiden.

Vad händer mer framöver för din del?
– I februari ska jag släppa min debut EP, Episode23. Innan dess ska jag släppa en till singel i början av januari.