För 42:a dagen i rad spelade Melissa Etheridge igår fyra låtar live från sitt hem i Los Angeles. Det har hon gjort varje dag sedan amerikanarna uppmanades att sitta hemma i karantän på grund av covid-19. Varje dag 15.00 LA-tid (midnatt i Sverige) går hon live på sin Facebook-sida. Hon spelar några låtar, berättar om dem och pratar lite allmänt om livet i stort och smått. Ibland sjunger hon duett sin ena dotter Bailey. Och fru Linda hjälper till med kameran.

Igår var det ”piano day” och Melissa körde tre covers plus en egen låt. Den första låten hon spelade var Mandy av Barry Manilow och Melissa berättade när hon varit på hans konsert i Las Vegas för ett tiotal år sedan och träffat honom backstage efteråt.
– Varje gång jag träffar en annan artist som är gay men som inte kommit ut än så vill de alltid be om ursäkt och förklara för mig varför de inte kommit ut än. Jag vet inte varför de känner ett behov av att göra det, för jag frågar inte varför, jag dömer dem inte, men det händer varje gång, berättar Melissa.
Sen berättar hon att Barry Manilow numera kommit ut och spelar sen Mandy på piano och säger att hon själv aldrig vågade sjunga en låt om en tjej innan hon själv kom ut som lesbisk.
– Särskilt inte Mandy, för jag var kär i en tjej som hette Mandy när jag var yngre, säger Melissa och ser smått generad ut.
Melissa fortsatte sedan med att spela Barbra Streisands Since I fell for you (som hon sjöng inför Barbra på en välgörenhestmiddag) samt David Bowies Heroes.
Ikväll fortsätter Melissa Etheridge sin ”Stay at home”-konsert, dag 43. Och på onsdag kör  hon en dessutom hel timmes konsert i sitt hem, kl 20.00 LA-time… Missa inte det!

Day 42 of #ConcertsFromHome!

Day 42!Official #ConcertsFromHome merch, now on sale: MelissaEtheridge.comRequest a song here: https://melissa.settheset.com/

Publicerat av Melissa Etheridge Söndag 26 april 2020