Gayklubben Hercules i Helsingfors är ombyggd till en tv-studio nu i corona-tider. I kväll intar ESC-stjärnan Saara Aalto scenen för att bjuda på sina låtar och med sig har hon årets finska hitmakerska Erika Vikman, som blivit en smärre gayikon efter sin hit Cicciolina, flera andra finska ESC-uttagningsbekanta ansikten plus ett kraftfulla finska drugor, dansgruppen Afrodisiac och Dj Sami Montell tillika redaktör för QX.fi. Tillsammans ger dom showen Hercules Live: Saara Aalto: Queens Live – Eurovision Divas!  Start ikväll kl 20 och här kan du se det.

Varför är det här viktigt för dig?
– Jag har alltid älskat Eurovision och kollat varje år. Och nu när allt är inställt så kände jag att det var dags att sprida Eurovision-energier på nåt annat sätt. Så vi har satt samman ett tretimmars ESC-spektakel med happenings och andra artister innan jag intar scenen och gör Queens Live – Eurovision Divas konsert. Det är alltid viktigt att ge folk glädje och kärlek och det är vad de kommer att få.

Du kommer att framföra alla dina låtar från finska uttagningen plus Monsters?
– Ja! Jag har tävlat så många gånger men aldrig tidigare framfört alla låtar under en kväll. Dessutom kommer jag att sjunga mina egna ESC-favoriter, jag har gjort ett fantastiskt medley. Och jag är så pepp på att uppträda med Erika Vikman som kom tvåa i vår uttagning i år. Vi kommer att sjunga hennes hit Cicciolina, det blir galet!

Allting äger rum på gaypopulära Hercules, vad är din koppling till det stället?
– Jag har faktiskt sett Eurovision här en gång. Och så såg jag en konsert med Eini, som tävlande samma år som mig 2116, här. Självklart har jag festat här en del också, det är en väldigt trevlig gaybar!

Vem tycker du själv är den mest ikoniska Eurovision-divan?
– Åh, det finns så många! Men Dana International och Conchita Wurst har ju förändrat väldigt mycket med sina framträdanden.

Du gifte dig i häromveckan, hur är livet som gift kvinna?
– Det är fantastiskt! Vi heter båda Aalto nu, vilket är så gulligt. Jag älskar att kalla Meri min fru! Vi väntar dock med det stora firandet dock, så allt är inte 100 procent klart eftersom vi inte firat med familj och vänner. Men snart hoppas ni…

Hur är livet annars nu när du inte kan uppträda som vanligt?
– Det har varit kreativt och produktivt! Jag och Meri startade podden No Fear – Rohkeampi minä, på finska, och det kommer ett nytt avsnitt varje fredag.  Vi pratar om livet i stort och smått, och responsen har varit väldigt fin. Dessutom startade vi onlineutbildningen  (www.nofearschool.com) , vilket var en dröm. Vi erbjuder folk kurser i självutveckling på olika sätt och den första är min masterclass i sång som pågår i fem veckor Alla kan lära sig att sjunga och jag delar med mig av allt jag lärt mig genom åren.

Har du nån ny musik på g?
– Ja, det gäller bara att hitta tiden att släppa den. Förhoppningsvis i sommar eftersom jag har gjort bra sommarhits!

Mer info om kvällens stora show här.