Det var den 27 april som Anderson Coopers son föddes av en surrogatmamma, och som han ska uppfostra tillsammans med sin ex-partner Benjamin Maisani. I People Magazines nyutkomna Pride-nummer – tidningens första – berättar Cooper om upplevelsen att som 53-åring bli pappa, och hur det har förändrat hans liv.

– Det känns som att det är nu mitt liv börjar, och jag undrar, vad var det jag väntade på? Det här en ny nivå av kärlek, olik något annat jag har upplevt, säger han bland annat till People Magazine.

Anderson Cooper berättar hur han som 12-åring, och redan visste att han var gay, var upprörd för att han aldrig skulle komma att bli pappa. ”This is a dream come true” konstaterar han i intervjun. I maj när Cooper gästade Ellen DeGeneres show slog han fast att beslutet att komma ut ur garderoben tillsammans med att bli pappa är höjdpunkterna i hans liv så här långt.

I intervjun för People Magazine säger Anderson Cooper att det faktum att han nu är förälder, tillsammans med corona-pandemin och de omvälvande händelserna till följd av polismordet på George Floyd som han rapporterat om för CNN, har skakat om hans världsbild.

– Jag känner att jag har investerat i framtiden på ett sätt jag aldrig tidigare gjort. Det är något med att vara förälder som gör att du känner samhörighet med vad som händer just nu, och att du vill göra vad du kan för att världen ditt barn växer upp i ska bli en bättre sådan.