Den sockersöta hbtq-serien Love, Victor har just släppt sitt sista avsnitt för andra säsongen. Men alla fans av Victor och Benji kan andas ut – det här är bara början på ett nytt kapitel. Nyligen blev det officiellt att Disney+ har beställt en tredje säsong! Gissningsvis dyker den upp någon gång under 2022.

I tv-serien, som är en spinoff på succéfilmen Love, Simon, har vi fått följa unge Victor Salazar (Michael Cimino) som kämpar med att komma underfund med sin sexualitet. Under den senaste säsongens gång har Victor kommit ut för både familj och vänner allt medan hans relation med Benji, den hunkige baristan, togs till nästa nivå.

– Jag tycker de har en naturlig kemi, den bara finns där och i den här säsongen har de möjlighet att utforska den. De har ett väldigt sött band från start och sen tar det bara fart, berättar 23-årige brittiske skådespelaren George Sear som spelar Victors pojkvän Benji, för QX.

Michael Cimino och George Sear i "Love, Victor"

Den här säsongen har serien flyttat från Disneys streamingtjänst till Hulu i USA, och det märks i manuset.

– Vi kan göra fler saker… och ordet ”kryddigare” var ett ord som användes (skrattar). Nej, men flytten till Hulu gjorde att vi kunde utforska ett mer vuxet berättande och vi tar till exempel upp hur det är att förlora oskulden.

Ni valde att inte använda en så kallad intimitetskoordinator, varför?

– Ja, inför den här säsongen, med lite mer vuxnare berättande, erbjöd de oss en intimitetskoordinator. Men vi var så bekväma med varandra och kemin vi utvecklat handlar mycket om att vara där i stunden så vi kände inte att en tredje part behövde involveras.

Jag har läst att du får mycket fanmail, vad skriver de?

– Ja, otroligt många LGBTQ+ungdomar hör av sig och berättar att de känner igen sig i serien. Det är ett bra bevis på att det finns ett sug efter den här typen av berättelser. Jag är otroligt stolt att vara en del av serien och det vi gör.

Läs hela intervjun i QX augustinummer.