Grattis Erik Elias, du gick vidare, hur känns det?
– Det spirar i hela kroppen. Har fått så mycket kärlek dom senaste dagarna så jag tror jag måste ha växt några centimeter.
Det såg riktigt nervöst ut där du satt i köket och väntade på besked om du gått vidare eller inte…
– Ja gud ja. Kändes väldigt sårbart att släppa in 1 miljon tittare i sitt hem inför ett besked. Men det gick ju vägen. Jag är glad att jag vågade.
Var hela Idol-sökandet som du trodde?
– Med tanke på att det hitintills har gått så bra, trodde jag nog kroppen skulle ha levererat mer glädje och mindre oro. Men jag förstår också kroppen, det är ju en stor karusell jag utsätter den för. Och visst ska det väl göra ont när knoppar brister?
Du sticker ut i mängden och Alexander Kronlund sa att man springer på en sån som dig vart 10-15:e år…
– Jag måste säga att jag tycker alla vi från Göteborgsavsnitten stack ut. Vi var ett helt fantastiskt mångfacetterat gäng!
För de som inte har följt Idol i år, berätta, vem är du?
– Jag är en 28 årig nyexad statsvetare, som arbetar på socialkontoret i Norrköping om dagarna. Sen idolinspelningen har jag alltså hunnit flytta tillbaka till mina rötter här i Östergötland, efter 10 år på västkusten. På lediga kvällar sitter jag ofta med min livskamrat gitarren i famnen och skriver musik eller uppdaterar mig om det politiska läget.
Jag på din facebook att du gick i en prideparad för några år sedan, hur var det och hur definierar du dig?
– Det var nog från West Pride. Göteborg är ju som vackrast under prideveckorna. Min identitet har varit lite flytande genom livet. Men beständigt hitintills är att jag bara haft samkönade relationer. Så jag står absolut där under HBTQI+-paraplyet någonstans.
Du har haft stickade mössor på dig i programmet, berätta!
– Ja, de är stickade av världens bästa mormor. Även T-shirten jag har på mig vid beskedet. Hur fiin?
Vad händer närmast i ditt liv?
– Nu är det snart dax för kvalvecka. Så fullt fokus är på att fortsätta våga. Jag övar genom att försöka ta mig över en hög hinderbana. Jag är skakis inför höjder. Så det är en utmaning!
En sista fråga bara, vinner du Idol 2021?
– Jag tror inte på att en kan vinna ensam. Vinner gör en tillsammans. Så frågan är; Vinner vi?