I dag släppte Patrik Jean jullåten Feels Like Christmas. Och om den låter bekant så har ni alldeles rätt: Det är nämligen Patriks mångmiljonstreade hit Lean On Me i ny kostym.

Hur kom idén till att göra Lean on Me till jullåt?
Lean on Me sålde guld tidigare i år så då fick jag idén av att släppa en ny version av den för att fira min första guldskiva. Jag har alltid känt att låten är lite julig i sina melodier så jag ville testa att göra en julversion av den. Resultatet blev över förväntan, och jag är väldigt glad att just den blev min första jullåt. Den låten var på ett sätt starten på allt.

Så, skapade du julstämning i studion när du sjöng in den?
– Jag bjöd faktiskt min producent, Elias Näslin, på glögg och pepparkakor för att komma i stämning. Kanske var det glöggen som gjorde tricket.

Finns det ett recept för hur en jullåt ska låta, hur tänker du?
– Idag finns det ju så många olika typer av jullåtar, så det ligger nog mer i känslan. Men lite bjällror skadar aldrig. Jag älskar de lugna och mysiga jullåtarna, så det är den vägen jag har tagit. Jag tror en viktig del är att våga gå hela vägen, och inte försöker göra det för coolt. För mig ska en jullåt vara lite ”guilty pleasure”.

Vad har du annars för julfavoritlåtar?
– Jag är gay och jag älskar julen, så självklart är Mariah drottningen! Men inte bara All I Want For Christmas, man måste lyssna på hela det albumet. Fairytale of New York med The Pogues är ett annat julmästerverk.

Hur firar du själv jul i år?
– I år åker vi ner till Skåne och firar julafton med killens familj. Men jag ska pynta sådär härligt kitsch där hemma inför släppet av Feels Like Christmas, och börja fira julen redan nu med massa glögg och lussebullar.

Kommer det mer, ojuligt, material framöver?
– O ja, jag har bara börjat. Jag har hunnit med fem singlar i år och jag måste ju sikta på att toppa det nästa år. Eller hur?