För tredje året i rad presenterar Posten Norge en ny magnifik julfilm. Årets film har fått namnet ”När Harry träffade tomten”. Och Harry spelas av svenska författaren och skådespelaren Johan Ehn.
”När Harry träffade tomten” är en fantastisk söt film om Harry som bara får träffa den han förälskat sig i – en kort stund varje år – på julafton. Sedan får han vänta ytterligare ett helt år.

Tills en dag…

Bakgrunden till filmen är att Posten Norge vill uppmärksamma att det nästa år, 2022, är 50 år sedan det inte längre är ett brott att vara gay i Norge – att man kan älska vem man vill.

– Posten Norge är en inkluderande arbetsplats med stor mångfald, och vi vill fira 50-årsjubileet med denna fina kärlekshistoria, säger Monica Solberg, marknadschef på Posten Norge.
– I förra årets kampanj var tomten arg på Posten som tog ifrån honom ”affären” – i år är tomten glad att Posten kan avlasta honom lite, så att han kan vara med den han älskar.

– För många av oss är julen en tid vi tillbringar med dem vi älskar, och det är trevligt att Posten Norge visar att kärleken tillhör alla, oavsett läggning, ålder eller om man bor på Nordpolen, säger Oda Rygh, kommunikationschef på FRI – Föreningen för genus- och sexualitetsmångfald.

Reklamfilmen har fått stor uppmärksamhet och många fina kommentarer på nätet:

”Åh, så fin! Inte ett öga é törrt!”, ”Wow. Modigt, norska Posten”, ”Jeg blev helt tagen av denne reklame”, ”Herregud va fint” är några av kommentarerna.

Se hela filmen här: