Inför Stockholm Fringe uppmärksammade QX spännande CNIDARIEL som är en låtskrivare och artist som rör sig i en elektropopvärld. Hens texter på svenska tar upp queerhet i ett rått ljudlandskap, och nu fortsätter CNIDARIEL på inslagen väg med nya singeln LÖGN/DRÖM.

Berätta lite mer om Lögn/Dröm?
– LÖGN/DRÖM handlar om ögonblicket när man inte kan ljuga för sig själv längre, när man tvingas se på sig själv eller en situation med klarhet. Jag skrev låten efter att ha hoppats för mycket och drömt för verklighetstroget under en lång tid tillsammans med en älskad person, drömmar som sedan raserades. För att hantera det ville jag peta i det som skavde, och få mig själv att stirra in i sanningen som hela tiden varit uppenbar, men ändå komplex. Jag ville undersöka vad skillnaden egentligen är mellan att drömma om framtiden på ett vackert sätt, och på att göra det på ett destruktivt sätt.

Är det svårt att inte bli för personlig när en skriver om egna erfarenheter i musiken?
– 
Jag tycker om att vara personlig, det är det som lockar mig med skrivandet. Att få bearbeta någonting jag har varit med om genom text och musik, och sedan dela det med andra som kanske kan relatera till det. Jag älskar när andra människor vill dela med sig av sitt inre, och för mig är det just de personliga detaljerna som är intressanta, när någon lyckas beskriva väldigt specifika saker som jag kanske aldrig hört någon annan prata om på samma sätt förut. Vi är ju alla trots allt så väldigt lika.

Din estetik fascinerar, vilket folksage-väsen fascinerar dig mest?
– 
Jag är mycket inne på olika hamnskiftare, vättar, häxor och olika naturgudar som rår om träd eller sjöar. De inspirerar mig mycket.

Vad händer framöver för dig?
– 
Jag håller just nu på med en kommande EP som LÖGN/DRÖM kommer att finnas med på, och ser fram emot sommaren med fler livespelningar!