I programmet får vi också ta del av psykoterapeuten Maria Farm, sexologen Karl Norwald och psykologen Fredric Bohms tankar och stöd till paren under deras 30 dagar.

En av de som vi år kommer att följa är Martin, 35 år, försäljningschef från Stockholm, som blev tipsad om att söka till programmet. Han har aldrig riktigt klickat med dejting-formatet, trots att han är en social person som gillar att nätverka.

– Jag har liksom knappt tid att träffa mina vänner, och då känns konceptet med att sätta sig en kväll med en främmande person för att se om man klickar lite avlägset. Så jag tyckte det här var en kul grej att testa. Jag genomgick alla tester och gick hela tiden vidare till nästa steg utan att jag trodde att jag skulle komma med. Det var ju liksom 1700 sökande! Och de skulle hitta en bra match till mig som jag kunde gifta mig med. Men så ringde de en dag och frågade om jag ville gifta mig två veckor senare. Då kände jag att jag skulle ångra det resten av mitt liv om jag inte hakade på. Plus att det är SVT som ligger bakom serien, det var en bra kvalitetsstämpel och gjorde mig trygg.

Hade du sett programmet innan?
– Inte varje säsong, men jag såg förra säsongen och tyckte det var ett både fint och kul format.  Det är intressant att följa och det var bra berättat. Det jag var minst lockad över var att vara gift med nån du inte sett förut (skrattar). För det är ju på riktigt med hindersprövning och sånt innan. Man gifter sig verkligen. Men jag tänkte ändå att det är 30 dagar och sedan får man ju bestämma sig om man vill fortsätta.

Något som överraskade dig med inspelningarna?
– Jag kanske inte var förberedd på att både somna och vakna med en kamera i ansiktet. Man blottar sig både fysiskt och psykiskt, men efter ett tag vänjer man sig vid kamerorna och står där i kalsonger och gafflar (skrattar). Det har också varit nyttigt för mig att reflektera mer och inte bara köra på. Varför sa jag så? Varför tänker jag så här?

Vi vill ju inte spoila hur det går eller ens vem du gifter dig med, men vad kan du säga om den kommande säsongen?
– Det blir en rolig berg-och-dalbana som jag tycker att jag kan stå för.

Hur går det till innan, får man berättar om hur man vill att ens partner ska vara?
– Ja, det är så mycket som ska fyllas i och som man berättar innan: Hur man lever sitt liv, hur man vill leva sitt liv, om man som jag gillar storstan så vill man inte bli ihop med nån som bor ute på landet. Vill man ha sommarstuga? Barn? Husdjur? Det är mycket praktiska detaljer. Men även annat, som vad man föredrar i sängen. Ja, alltså inga konkreta saker men om man gillar sensuellt och så. Sedan ska experterna, som tar ut paren, utmana oss och läsa mellan raderna. Bara för att jag säger att jag vill bli ihop med en viss typ så är det kanske inte vad jag behöver.  Det allra viktigaste för mig är att personen hade en skön energi, nåt man inte riktigt kan ta på.

Hur känns det nu att folk ska se det?
– Det spelades ju in förra sommaren, var extremt intensivt och jag har hela tiden tänkt att det legat så långt fram. Så, det blir ett nytt äventyr, att visa upp det. Det har varit en lite speciell situation att vara involverad i då jag fått vara hemlig med om jag är ihop med den här personen eller inte. Men det är ju en historia vi ska berätta, och jag vill ju inte att folk ska läsa det sista kapitlet först så att de redan vet hur det går…