Halvnakna män, muskler i neonljus, dragqueens, disco – och en hämndlysten mördare i kinky mask som inte lämnar någon ifred. Här är ett första smakprov på Meat, en kommande, campy slasherfilm som hoppas göra genren lite mer queer.

Regissören Roger Conners har tidigare gjort filmen Rebirth, en nytolkning av zombieklassikern Night of the Living Dead fast med gaytema. Han berättar för Instinct Magazine att han jobbat på Meat i sex år, men inte utan tvivel längs vägen:

– Jag började skriva manus 2016, men på grund av temat var jag alltid rädd: skulle det finnas en publik för den? Är jag unik som skräckälskare och queer? Idag 2022 vet jag att så är inte fallet. Jag har träffat så många hängivna skräckfans som är en del av det vackra queer-samhället. Jag förstår varför. Skräck fokuserar så ofta på en underdog. Någon som hittar styrkan inom sig för att stå upp mot ondskan, och på något sätt lyckas överleva.

Trailern är bara ett test (och vi håller tummarna för att slutresultatet ser bättre ut…) då filmen just nu söker finansiärer via crowdfunnding-sajten Indiegogo. Planen är att spela in i höst.