Sportklassikern Tjejligan från 1992 har inspirerat en ny tv-serie med premiär redan om en månad. I en av rollerna återvänder Rosie O’Donnell, som syntes som baseballspelaren Doris – den här gången dyker hon upp som barägaren Vi, som är ett stort fan av tjejlaget Rockford Peaches. EW.com har den första bilden.

TV-serien är liksom filmen inspirerad av verkliga händelser, och följer en grupp kvinnor som deltog i All-American Girls Baseball League under 1940-talet.

Penny Marshalls dramakomedi hade inga uttalat homosexuella karaktärer men Rosie O’Donnell har tidigare sagt att hon ”tolkade Doris som queer”. Och det är inte konstigt att ”Tjejligan” blivit en favoritfilm hos både flator och bögar, med en drös tuffa tjejer i fokus och namn som O’Donnell, Geena Davis och Madonna i rollistan.

Tanken är att den nya serien ska bli mer queer och inkluderande, med flera lesbiska karaktärer.

Baseballstjärnan kom ut – 95 år gammal

Det var bara förra månaden som en av kvinnorna som inspirerade Tjejligan kom ut som lesbisk. 95-åriga Maybelle Blair berättade: ”Det är ett bra tillfälle för unga kvinnliga spelare att inse att de inte är ensamma. Ni behöver inte gömma er. Jag har gömt mig i 75, 85 år.”

 

A League of Their Own börjar streama på Prime Video den 12 augusti.