Sommarens hetaste dag är här, och jag talar inte bara om rekordvärmen där ute utan det faktum att Lady Gaga har landat i Sverige! Gaga-febern är på topp inför spelningen på Friends Arena ikväll, och QX har tagit tempen på tre förväntansfulla fans.

Vilka är favoritlåtarna och vad gör Lady Gaga till en så älskad artist i regnbågscommunityt? Så här svarade de.

”Dansskorna lär åka på!”

Linus Lind har rest från Göteborg och ser fram emot att dansa till Born this way i Golden Circle.

Hur stort Gaga-fan är du på en skala 1-10?
– Då får jag dra till med en sexa.

Blir det första gången du ser henne live?
– Jajemen, ska bli så festligt!

Hur ser din torsdagskväll ut?
– Nu när vädret ska leverera så får det bli bubbel och Gaga-musik på en brygga vid Långholmen med min vän Magnus som jag ska gå med. Vi har golden circle, så dansskorna lär åka på!

En set list med alla låtar har ju nyss släppts, är det någon du önskar du fick höra på konserten?
– Ja, vart är Alejandro och Judas?! Men annars tycker jag setlisten ser magisk ut!

Vilka är Lady Gagas topp-3 låtar enligt dig?
– Svårt! Men Bad Romance, Alejandro och Born this way.

Therese Sandin

”Pepp på att äntligen få se henne live”

Therese Sandin, komiker och konferencier på kommande Stockholm Pride, ser fram emot att se Lady Gaga live för första gången.

Minns du när och hur du ett fan av Lady Gaga?
– Jag var sen på Lady Gaga-bollen. Jag föll för henne inför Pride för sex-sju år sen när vi skulle göra en show och jag körde Born this Way. Så jag hade en hel arsenal av låtar att lära känna då.

Har du sett henne live förut?
– Jag har aldrig sett henne live, jag hade biljetter till Chromatica ball i Paris som blev framflyttat pga pandemin, så jag är pepp på att äntligen få se henne.

Hur är förväntningarna på kvällen?
– Vi kommer stå i Golden circle och jag förväntar mig att hon kommer att hänga från taket minst en gång och hoppas på att få komma ganska nära.

De 3 ultimata Lady Gaga-låtarna, enligt dig?
– Edge of glory, Paparazzi och A million reasons.

Vanity Vain

”Musiken gav mig stöd att komma ut”

Linus Mauritz, också känd som Vanity Vain, har hämtat mycket inspiration från Lady Gaga och alla hennes ikoniska looks genom åren.

Vad har Lady Gaga betytt för dig?
– Alldeles för mycket emellanåt. Hennes musik har gjort så stor påverkan på mig som person och mitt sett att se saker på. Klyschigt nog: musiken gav mig absolut ett stort stöd i att ens vandra ut ur garderoben.

Hur laddar du inför kvällen?
– Jag laddar sönder genom att köra setlisten på repeat och fixa med min look för konstarten. Jag kommer gå med min pojkvän och ett stort gäng vänner där samtliga står i Golden Circle (såklart!)

Är det någon låt du saknar i setlisten?
– Såklart man önskar att allt kunde ha spelats. Men det här är Chromatica ball – inte Greatest hits. Jag är jätteglad för setlisten, tror den kommer bli toppen. Även om jag hade önskat att samtliga låtar från Chromatica var med. Sen kan jag inte undgå att sakna någonting – bara nååågot – från Artpop!

Om du tvingas välja: vilka är Lady Gagas 3 bästa låtar?
– Kan inte välja tre ”bästa låtar”, vi kör en ”Fuck, marry or kill” istället! Så; fuck: Rain on me! Marry: Marry the night! kill: alllt från Cheek to cheek, haha!