Det är dags att lägga namnet Emma D’Arcy på minnet. Den ickebinära skådespelaren kan bli banbrytande när hen tar plats i höstens storsatsning House of the Dragon på HBO Max. Serien är en prequel till megapopulära Game of Thrones, och Emmas roll som prinsessan Rhaenyra Targaryen har beskrivits som ”den viktigaste huvudpersonen”.

Den nya fantasyserien utspelar sig hundratals år innan Game of Thrones och följer ännu en maktkamp om järntronen, där Kung Viserys I Targaryens arvingar slåss om makten. Män har företräde till tronen – vi kan gissa att Rhaenyra Targaryen känner sig missnöjd.

Vem är då Emma D’Arcy och var kan vi ha sett hen förut?

Den London-födda skådespelaren, nyss fyllda 30 år, har tidigare medverkat i filmer som Misbehaviour och Mothering Sunday. Inför pressträffar och intervjuer för den stundande House of the Dragon-premiären har Emma uppdaterat sina pronomen till they/them.

Maktkampen börjar i höst i House of the Dragon

Den ickebinära skådespelaren kommer få spela en prinsessa som ”tänja på kvinnlighetens gränser”, enligt en ny intervju med Entertainment Weekly.

– Hon är besatt av maskulinitet. Maskulinitet är frihet. Hon är en person som inte trivs med hur världen ser på henne. Det är som om hon har en dubbelgångare, en Rhaenyra som föddes som man, som har tillgång till allt det hon begär och känner tillhör henne, berättar Emma D’Arcy.

House of the Dragon börjar sändas på HBO Max den 22 augusti.