”Har du sett videon?” undrar Darin när vi pratar i telefon. ”Gör det”, säger han och skrattar.

Darin befinner sig i Los Angeles för att skriva nya låtar. Han säger att de skriver mest hela dagarna, men att han försöker ta sig tid att vara lite ledig och göra andra grejer, men han dras hela tiden till studion…

Idag får vi ett nytt smakprov från dig då du ger ut singeln Satisfaction, berätta om den låten.

– Den kom till när jag var i London och skrev med Wayne Hector och Luke Fitton. Luc spelade upp ett beat som jag gillade och jag sa direkt att det där vill jag skriva något på. Det är en ny sida av mig – det lekfulla och sexiga. Jag har alltid haft det i mig men det har inte kommit fram på det här sättet. Det är en frihetskänsla och det känns skönt att få ut det.

Låten handlar om att äga sin sexualitet och du sjunger om att bli hård där du brukar var mjuk…

– (skrattar) Ja, den handlar definitivt om att äga och även omfamna sin sexualitet, att få känna dig fri. Jag är verkligen en typisk tvilling, och jag har olika sidor. Jag kan vara den här lugna och tillbakadragna personen men jag har också den här andra lekfulla extroverta sidan och det känns otroligt skönt att få fram den sidan också. Det kommer du se i musikvideon… (skrattar). Det var helt fantastiskt stämning när vi spelade in den i London och över 40 personer var involverade i teamet.

Om jag säger att det låter lite Prince Alphabet Street och lite George Michael Faith, håller du med?

– Absolut, det är en Prince-inspirerad låt, och även George Michael, den har en lekfull och sexig vibe.

Can’t stay away, Superstar och nu Satisfaction, är det ett album på g?

– Ja, men först kommer det en EP den 25 november, sen blir det ett album längre fram.

Du har gått och blivit stor i Italien också har vi märkt, du vann pris som den mest spelade internationella artisten på radio, hur känns det?

– Ja, det är fantastiskt. En kompis till mig som bor i Italien ringde häromdagen och sa ”du är överallt, på tv, på restauranger på radio, du förföljer mig”…. Det känns jättekul och jag har varit mycket i Italien på senaste tiden, både Can’t stay away och Superstar blev stora hits där.

På lördag kliver du in i Så Mycket Bättre, hur var det att vara tillbaka där?

– Verkligen jättekul, stället var sig likt men det var ju ett nytt härligt gäng. Jag är ju inte med lika länge som sist och jag kommer bara framföra en låt, dock inte imorgon.

Och så är du aktuell i Hellenius hörna på söndag och i På Spåret i november som artist, det är mycket Darin just nu.

– Ja, och mer blir det.

Skulle du även kunna tänka dig att vara med och tävla i På spåret?

– Nej (skrattar), det skulle jag inte vara så bra på. Jag håller mig till att uppträda där….