Single All the Way

Single All the Way är en klassisk romantisk ”komma hem till jul-film” som du sannolikt har sett förut men då i heteroperspektiv. Den släpptes 2021 på Netflix 0ch följer Peter som bjuder med sin bästis Nick hem till julfirandet för att undvika familjens ständiga frågor om hans civilstatus. Det han inte räknat med är att hans föräldrar planerat att agera matchmakers och ja, det blir som du förstår komedi och kärlekstrubbel. Finns på Netflix.

Happiest Season

Förra årets julpärla med lesbisk stjärnglans signerat Kristen Stewart (Abby) hittar du på Netflix. Abby och Harper är dökära och vad passar då bättre än ett juligt frieri? Men när Abby följer med flickvännen Harper hem för att fira jul blir det minst sagt lite märkligt – det visar sig nämligen att Harper inte har kommit ut till sin familj och Abby tvingas hastigt spela rollen som den heterosexuella kompisen.

Under the Christmas Tree

Alma är en traditionalist som snart ska ta över familjens anrika företag som producerar juldekorationer. Charlie är en arborist som fått i uppdrag att hitta den perfekta julgranen till Maines guvernör, och den hittar hon såklart i Almas familjs trädgård. Sen slår det gnistor. Under the Christmas Tree finns att streama på Viaplay.

The Christmas Setup

I The Christmas Setup ser vi det i verkligheten gifta paret Ben Lewis och Blake Lee spela huvudrollerna. Hugo är en affärsjurist verksam i New York som åker hem till sin mamma (spelad av ”Fran Fine” eller Fran Drescher som hon ju heter) för att fira jul. Här har vi ännu en mamma som agerar matchmaker och tuttar ihop sonen med Patrick, som råkar vara Hugos hemliga gymnasie-förälskelse. Streamas på Viaplay.

En underbar jävla jul

Det stora svenska jul-dramat från 2015 har väl ingen missat, men det kanske är läge för en favorit i repris? En underbar jävla jul handlar om killparet Simon och Oscar som för första gången ska agera värdar åt sina respektive familjer i sitt nya hem. Familjerna har dessutom aldrig träffats och är inte riktigt stöpta i samma form. Sen var det ju den där stora hemligheten också – att de väntar barn med kompisen Cissi, som är redo att föda vilken sekund som helst.

Jag kommer hem igen till jul

Jag kommer hem igen till jul bygger på en idé av Peter Jöback och röstades fram som tittarfavorit på Guldbaggegalan 2020. Här får vi följa med världsstjärnan Simon (spelad av Jöback) som åker till sitt föräldrahem över jul där han både dras in i en julkonsert och konfronteras med familjehemligheter. Redo att streamas på både Netflix och Viaplay.