I lördags skrällde sig norska drugan Skrellex till final i Melodi Grand Prix med sin schlagerpoppiga Love Again. Låten är förutom Skrellex själv, Kai Thomas, skriven av ett gäng ESC-fans som också är framgångsrika låtskrivare: Jonas Gladnikoff, Ryen Larsen, Michael James Down, Primož Poglajen och Will Taylor. Love Agains finalplats innebär att hon nu kan få en biljett till Liverpool och Eurovision Song Contest.
QX var såklart nyfikna på vårt grannlands dragstjärna så vi hörde av oss för att gratulera.

Hej, och grattis! Trodde du att du skulle ta en finalplats i helgens deltävling?
– Nej, jag trodde verkligen inte att jag skulle klara av att nå finalen. Inte för att jag var missnöjd med mitt nummer, utan för att det var så sjukt många bra låtar med i den tredje deltävlingen. Så mina tårar som kom när jag ropades upp var av ren glädje och chock.

Hur kom låten Love Again till dig?
– Jag fick en demo som jag älskade. Sen jobbade vi fram och ändrade texten lite och la till ett dansbrejk. ”Mama” var ”hands on” i sin låt (skrattar).

Vad har du för favorit i finalen bortsett från dig själv, och vad har du för all time favourite av de norska bidragen?
– Jag älskar Alessandra med Queen of Kings. Den är ”insane”. Och på fråga två: Bobbysocks såklart! La De Swinge är en evergreen framförd av två norska nationalskatter.

Vi har sett drag i den norska uttagningen förut. Queentastic gjorde succé och kom tvåa med Absolutely Fabulous 2006, vad tycker du om dem?
– Queentastic är anledningen till att jag startade med drag. Efter att de var med i MGP så började jag att dansa och jobba med dem på deras turnéer och shower i fyra år. Och efter det blev jag en äkta dragqueen också (skrattar). Och nu har jag hållit på med detta på heltid sedan 2019.

Har du koll på svenska Mello?
– OM jag har koll! Jag älskar Melodifestivalen, vilket man nog ser på mitt nummer. ”Bring back schlager” är mitt motto och Charlotte Perrelli är The Queen Bee.

I presentationen av dig i lördags fick vi se din fantastiska mamma som stöttar dig och hjälper dig med dina scenkläder, har hon alltid stått bakom dig?
– Ja, min mamma har alltid stöttat mig och är den finaste kvinnan på jorden. Så som man såg henne i klippet, så är hon mot mig och mot alla andra. Hon är underbar.

Är du singel?
– Jag är 110% singel, kanske 120% Det jag attraheras av är ambitiösa killar med humor. Det är sexigt med humor.

Vad skulle det betyda att vinna den norska uttagningen?
– Det skulle såklart betyda allt för mig att komma till Liverpool. Jag har drömt om detta sedan jag var 12 år och såg Dana International vinna med Diva. Men det absolut viktigaste är att göra bra ifrån mig på lördag och vara nöjd med mitt framträdande. Och ni vet väl att man kan rösta via NRK-appen även om man bor i Sverige….