Hur går träningen inför premiären?
Tone: Det går bra, men det är mycket att lära sig så jag har lite panik, jag är inte bekant med pardans överlag och att behöva anpassa sig till en danspartner. Jag förstår inte hur jag ska kunna se proffsig ut på dansgolvet (skrattar).
Nilla: Framför allt är det väldigt roligt och jag tror att det går helt okej än så länge.
Andreas: Alltså hjälp. Igår kände jag ”men hur ska detta gå?”. Hur har alla deltagare under alla säsonger kunnat lära sig det här? Just nu är det bara kaos. Jag fattar inte hur Tone dessutom hinner med att vara i mellobubblan också, mitt liv består just nu av dansa-äta-gymma-sova, dansa-äta-gymma-sova…

Vem i HBTQ-trion utgör det största hotet tror ni?
Tone: Hm, jag har inte sett någon av dem dansa än, men de har lite olika förutsättningar, Andreas är mer bekant med scenshow och har dansat, men Nilla är tävlingsinriktad och träningsvan så de har båda två förutsättningar att bli väldigt bra…
Nilla: Jag har ju inte hunnit se någon av dem dansa ännu men båda är stora hot tänker jag. Om jag måste svara en så väljer jag… Tone.
Andreas: Oj, de är ju båda två såna stora stjärnor, och hur fint är det inte att vi är tre stycken som ska representera vårt community. Man tänker inte på att det är en tävling, alla är så stöttande.

Hur nervösa är ni för Tony Irvings vassa tunga?
Tone: Väldigt! Vi spelade in vinjetten till programmet igår och Tony är ju mysig off camera, så står man där och ska bli bedömd och man undrar var den där trevliga personen tog vägen (skrattar), men de ska ju bara göra sitt jobb. Så det är bara att tugga i sig.
Nilla: Hahaha, jag är inte så nervös för vad han kommer säga faktiskt utan mer nervös för om jag kommer klara av att inte svara något tillbaka.
Andreas: Jag känner absolut att alla i juryn har auktoritet, och man vill ju prestera bra och inte svika sin danspartner. Jag kommer ta åt mig av alla Tony säger och vara ödmjuk, jag kan ju inte det här, men jag kommer ge allt!

Vilken av alla danser ser du fram emot att dansa?
Tone: Tango, det känns fint, Vi har nosat lite på, den passar mig bra, att dansa med rak hållning och sträckt rygg, svårast har jag för latindanserna där det är mycket höfter, jag har svårt att få det att se effortless ut.
Nilla: Jag har faktiskt ingen favorit ännu utan tycker att det ska bli kul att försöka lära mig alla danser!
Andreas: Jag gillar standarddanserna, det finns något ståtligt med dem som jag kan handskas med, svårast har jag för latin, det är så mycket upp och ner och bak och fram då (skrattar).

Vem av tidigare deltagare har imponerat på dig?
Tone: Filip Dikmen.
Nilla: Det är många som har imponerat på mig men en favorit är Tina Nordström!
Andreas: Benjamin Ingrosso, jag får nog ringa honom och fråga hur han gjorde för att vinna.

Let’s Dance har säsongspremiär 18 mars på TV4