Stephanie Hsu spelar den lesbiska dottern i årets stora Oscarssuccé ”Everything Everywhere All At Once”.
Hollywood-ikonerna Michelle Yeoh och Jamie Lee Curtis Oscarsbelönades för sina roller i ”Everything Everywhere All at Once”. Men filmens klarast lysande stjärna är Stephanie Hsu, som fick nöja sig med en nominering – och en banbrytande queer-roll.
– Många berättar om hur filmen hjälpte dem att komma ut för sina föräldrar. Min dröm som konstnär är att kunna göra världen till en bättre plats, berättar hon för Queerty.
Hsu spelar den lesbiska dottern Joy som försöker få sin asiatisk-amerikanska mamma att förstå henne. Och i ett parallellt universum är hon den excentriska skurken Jobu. Den lekfulla intrigen döljer viktiga budskap om acceptans.
– Varje gång man får en sådan chans är det ett ansvar, säger skådisen som själv är queer till EW.com. När man är en minoritet förstår man hur viktigt det är att lyfta upp andra. Jag bär den tyngden på mina axlar, men jag försöker också att bara ha kul.
– Rollen representerar den yngre generationen, de som väntar på sin tur, de som kan känna igen sig i Joy eller Jobu eller båda två, och hela queer-samhället.