Happy jävla Pride är en känslomässig berg-o-dalbana som utspelar sig i ett karnevalliknande Sommar-Stockholm under en vecka där allt är tillåtet, säger Isaac Inger & Matilda Hartzell, producenter på Unlimited Stories.

TV4:s nya dramaserie Happy jävla Pride har precis börjat spelas in och i serien kommer tittarna få lära känna Dilan (Oscar Wallgren) som är uppvuxen på landsbygden och för första gången ska delta i årets viktigaste vecka: Stockholm Pride. I Stockholm  flyttar han in hos sin kusin Ari (Carlos Romero Cruz). Aris bästa vän Nina (Sofia Kappel) blir abrupt bostadslös och flyttar också in med kusinerna. Den ofrivilligt sammansatta trion får nu uppleva en fartfylld vecka tillsammans som de sent kommer att glömma.

Dilan har i månader haft kontakt med Christoph (Malte Legros Selander) – och nu ska de äntligen träffas i verkligheten. Men det första mötet blir inte som Dilan hoppats på. Han har svårt att passa in i Christophs sexuellt erfarna kompisgäng och dessutom tvivlar han på om känslorna för Christoph kanske inte är besvarade?

Under Prideveckan ska Dilan bo hos sin erfarne kusin, toppmäklaren Ari. På ytan är Ari självsäker och självklar, allt som Dilan önskar sig vara. Men vad ingen vet är att Aris fläckfria fasad döljer ett oläkt sår som börjar visa sig alltmer. På Prideveckans första dag dumpar Ari sin pojkvän Jonas (Johan L Heinstedt) och planerar i stället för en vild vecka.

I en annan del av stan blir Aris bästa kompis Nina återigen dumpad av sin flickvän Sascha (Roshi Hoss). Med ett brustet hjärta vänder sig Nina till Ari – som hon gjort så många gånger tidigare när relationen tagit slut. Motvilligt tillåter Ari att även Nina får en tillfällig sovplats hemma hos honom, men för Nina handlar veckan bara om en sak – att få tillbaka Sascha!

– Genom Dilan, Ari och Nina får vi en spännande och underhållande inblick i vad som kan hända bakom kulisserna på ett av Sveriges största evenemang.” säger Piodor Gustafsson, nordisk dramadirektör för TV4 Media och C More.

Happy jävla Pride sägs vara en kaotisk, dramatisk, komisk, mänsklig, hoppfull och slagkraftig resa om att äntligen hitta sin gemenskap, om att våga vara stolt över vem man är och vem man vill vara. Den beräknas ha premiär på TV4 under 2024.

Serien produceras av Unlimited Stories i samproduktion med Film Stockholm. Stockholm Pride är samarbetspartner och QX är mediapartner.