Conny Bäckström är en av ”flickorna” i Club After Dark som kör sin allra sista föreställning ikväll, Tobias Karlsson är dansaren som är i final i Let’s Dance med Charlotte Kalla.

Hej Conny, hur känns det inför kvällens sista föreställning?

– Det är lite annan stämning bakom scenen och man vet att man kommer stå och gråta ikväll efteråt. Det är ju så tråkigt att det är sista gången.

Hur många förställningar har det blivit?

– Det blir föreställning nummer 130 ikväll!

Och hur många har du varit med i?

– Alla 130! Det går inte att ha en understudy i det här yrket. Jag har varit med i After Dark i snart 20 år och aldrig missat en föreställning!

Hur har den här showen skilt sig från de andra After Dark-shower du varit med i? 

– Det har ju varit lite annorlunda då vi gjort det utan Christer Lindarw på scenen, det har inte funnits någon stjärna på i showen. Vi har alla fått dela på den platsen och engagerat oss på ett helt annat sätt. Det är ett förtroende att axla hans roll vilket gjort att vi alla i ensemblen lyft varandra och oss själva ännu mer. ”Här ska det fasen inte saknas nån stjärna” liksom. Vi är otroligt tajta, en riktigt showfamilj har vi blivit.

– Och det här är det bästa After Dark-gänget jag någonsin jobbat med.

Vilket nummer i showen har varit ditt favoritnummer?

– Oj, va svårt, men jag älskar burlesknumret. Och Dolce Vita så klart eftersom det alltid blir sånt ös i publiken då.

Själv är jag besatt av Fabulousity-numret och när du är Beyonce.

– Haha, ja Fabulousity är fantastiskt att göra Och självklart Beyonce, men jag har haft lite problem med mina skor i det numret några gånger så jag är alltid lite orolig ”kommer skorna sitta kvar eller kommer jag vingla till”…

Och vilket nummer kommer du inte sakna?

– Hmmm…Wahlgrens-numret!

Är det fullsatt ikväll?

– Ja, det är helt slutsålt. Åh, det kommer kännas så vemodigt, men det är ju inte ”slut-slutet”, vi kommer ju fortsätta, men när och var vet vi inte än. Men det blir inte i höst, troligtvis inte nästa vår heller. Sen får vi se…

Vad ska du göra i sommar?

– Jag ska vara lite ledig, sen ska jag göra hår och make på Stjärnorna på Slottet och mina andra stjärnor som jag hjälper, som Charlotte Perrelli, Carola, Molly Hammar, Lena Ph med flera. Sen ska jag hjälpa Tess Merkel med den nya Golden Hits-showen. I höst väntar Idol och Sveriges Mästerkock.

Till sist, vad gör ni efter showen ikväll?

– Vi ska förhoppningsvis festa järnet (skrattar).

 

Tobias Karlsson, hur laddad är du inför kvällens final där du och Charlotte Kalla möter Hampus Hedströms och Ines Stefanescu?
– Jag är såååå sjukt laddad inför kvällen. Det ska bli så kul att bjuda in hela svenska folket till fest.

Vilken gång i ordningen är det som du är i final?
– Det här är femte gången jag är i final. Men jag har bara vunnit en gång, 2008, med Mat –Tina. Så kanske är det dags igen.

Vad har varit speciellt med just denna säsong?
– Kalla har ju gjort en otrolig resa. Från att nästan haft dansångest, efter att en 12-åring flicka pekat på henne, skrattat och sagt – ”kolla Kalla kan inte dansa”. Till att nu stå på bästa sändningstid och våga visa känslor på dansgolvet – och hon har alltid kommit till studion med ett leende på läpparna.

Berätta lite kort om Charlotte Kallas resa under den här säsongen?
– Jag är så oerhört stolt över henne och hur hon tagit varenda utmaning som både jag, produktionen och juryn gett henne och utfört den efter bästa förmåga. Det blev supertydligt att hon gjort en makalös resa denna vecka när vi gjort tillbakablickar på vår tid i programmet. Nu är alla bjudna till Charlottes babyshower med en stor överraskning på slutet.

Hur ska ni fira om ni vinner?
– Det blir skumpa med vår Let’s Dance-familj oavsett hur det går. Vi är så stolta över vår resa och den förtjänar att firas hur det än går. Alkoholfritt för Charlotte så klart, vi är ju tre som dansar!

Vad ska du göra i sommar?
– I sommar blir det jobb fram till midsommar. Sedan Böda på träningsvecka, Ibiza med grabbarna och London med mina brorsöner. Det vankas Harry Potter…