– Jag som artist drivs verkligen av att utmana mig själv och att testa olika sound, annars tröttnar jag lätt. Jag älskar klubbmusik och i och med Like A Bass får jag möjligheten att visa en ny sida av mig själv, berättar Julia för QX.
Låten skrev Julia på ett Mello-låtskrivarcamp redan 2021 tillsammans med Patrik Jean, Amanda Kongshaug och Gusten Dahlqvist. Så den har fått ligga och marinera ett tag innan den skulle se dagens ljus.
Like A Bass följde inte den röda tråden för debutalbumet, men nu känns det som att det är dens tur att få spotlight. Jag välkomnar på så sätt en ny era!
En era som börjar med pole-dance. För tack vare flickvännen har Julia fått upp ögonen för poledance på riktigt i och med att flickvännen bland annat  jobbar som poledance-tränare. Så i låtens ”visuals” är det klipp från när hon dansar poledance, blandat med klipp när Julia lipsynkar och klipp på dem tillsammans.
– Tack vare henne har jag lärt mig mer gällande stigmat som fortfarande existerar kring poledance idag. Det handlar om den förlegade synen som många fortfarande har, att det enbart är förknippat med strippklubbar och det finns en sexualiserad och förryckt bild av kvinnor som dansar poledance. Det har varit svårt för poledance att accepteras som den sport och konstform som det faktiskt är.
Genom Julias flickvän har artisten lärt sig att det handlar om att äga sin egen kropp och sexualitet.
– Jag har testat poledance och min flickvän har lärt mig några tricks vilket jag upplevde som väldigt roligt men också väldigt svårt!
Sedan debuten släpptes i höstas har Julia tagit en paus från att släppa musik i några månader och befunnit sig i en ”nykär-bubbla”.
– Men nu är jag redo att ge musiken min tid, kärlek och energi igen. I sommar ska jag gigga under Stockholm Pride-veckan på ett flertal ställen.
Bland annat väntar gig på invigningen den 31 juli i Pride House, på Milq den 4 augusti och på en Pridefest på Urban Deli under paradlördagen.
– Dessutom ska jag föreläsa på Pride House måndagen den 31 juli om min personliga resa som hbtqi-person, vilket ska bli väldigt roligt! Utöver det ska jag njuta av att umgås med min flickvän, min familj och mina vänner.