Dhorin Fireheart frågade en dansk, en svensk, en isländsk och en finsk queerman som i sin tur har lånat sina röster med dikter och citat till varje låt. 

– Varje språk har sin egen rytm och passion som är intressant att föra med i ett musiksammanhang. Vi tycker ju om ibland att visa på skillnader mellan oss i varje land, men jag skulle nog säga att vi är väldigt lika, så det finns en tanke om förening också! Sedan har man ju haft intima erfarenheter med killar från varje land, så det är verklighetsbaserat i allra högsta grad (skrattar).

Utformningen och namngivningen av låtarna inspirerades av norska popartisten Annie som i ett samarbete med konstnären Bjarne Melgaard släppte singeln Russian Kiss i protest mot Putins hanterande av HBTQ-rättigheter. Och remixarna fick namn som Swedish Kiss och Icelandic Kiss.
– Vilket är därför varje låt i min EP har den liknande namngivningen Swedish Boy, Danish Boy och så vidare.

– Jag ville också styra bort från mina egna ord och få andra att vilja prata genom min musik, så varje låt på EP:n har in röstinspelning från en queer person från varje skandinaviskt land, där de har fått läsa upp dikter från deras länder eller säga något romantiskt i deras språk. Och jag tycker dessa sätter verkligen tonen på de här låtarna.

Vad är den stora skillnaden mellan oss skandinaver?
– Generellt så finns det en markant skillnad på både livstakt och livslust. Exempelvis Danmark med sin ”hygge”-kultur som genomsyrar allt det sociala, något som jag önskar att vi hade här i Sverige. Det är bara att se på hur varje lands grund för välstånd har påverkat det psykosociala. Danmarks BNP är uppbyggt på öl och en massa godsaker och porr, medan Sveriges BNP är uppbyggt av ingenjörsskap som krasst kan beskrivas som ”kallt”. Men varje lands skillnad är fin och värd att utforska.

Så, vem är egentligen Dhorin Fireheart?
– Estetiken bakom Dhorin Fireheart är en blandning av det medeltida och det påhittade inom fantasi samt en rejäl dos av japansk mode och estetik från 90-talet samt 00-talet. Jag tycker själv att jag har funnit en ganska rolig blandning som jag är stolt över. Jag nämnde i förra intervjun med er om att jag är nog som en dragqueen med min persona och det känner jag fortfarande. Det händer något när jag har på min hjälm när jag uppträder.