Filmen Love Lies Bleeding är en romantisk thriller som utspelar sig på 1980-talet i USA. Filmen handlar om Lou, spelad av Kristen Stewart, som är gymchef och dotter till en brottsling, och hennes förhållande med kvinnan Jackie, spelad av Katy O’Brian.

Under presskonferensen berättade filmstjärnan att hon är trött på förutsägbara queera filmer som oftast handlar om att komma ut.

– För mig är epoken med queerfilmer som så tydligt bara handlar om detta helt över, sa hon och fortsatte:

– Jag vill utforska marginaliserade rollfigurer och inte alltid fokusera på varför de är marginaliserade, utan deras faktiska upplevelser – vad de älskar, vilka önskningar de har, var de kommer ifrån, vart de vill gå. Jag borde inte behöva stå bakom en jävla talarstol och vara allas talesperson.

Kristen, som tidigare spelat i Hollywood-produktionen Happiest Season (en lesbisk, lättsam och julig romcom), förklarade att hon numera vill spela i filmer där narrativet går djupare än karaktärernas sexualitet.

– Jag hade kul under inspelningen av Happiest Season, men nu vill jag spela queera karaktärer som är mer än bara deras sexualitet.

I mars kommer flatfavoriten att vara cover girl för Rolling Stones Magazine, iklädd en läderväst och jockstrap – och självklart kom även det här till tals på konferensen.

– Folk blir obekväma när en kvinnokropp inte riktas mot enbart heteromän. Men jag är stolt över det. Vi behöver fler sådana bilder.

Love Lies Bleeding är en berg- och dalbana av kärlek och våld och har premiär på bioduken den 8 mars.