Sångaren i  Judas Priset, Robert Halford, kom ut i en intervju på MTV 1998 där han sa: ”Det är ett underbart ögonblick när man kommer ut ur garderoben. Nu har jag gjort det och jag har frigjort mig. Det är en fantastisk känsla för mig att äntligen släppa taget och göra detta uttalande.”
Robert hade dragit sig för att komma ut under flera årtionden då han var rädd att fansen skulle vända bandet ryggen, men istället möttes han av positiva reaktioner och uppmuntrande ord. Och idag kallar han sig lite skämtsamt för ”heavy metals ståtliga homo”.

I september 2020 avslöjade Halford hur han 1992 hade ett ”George Michael-ögonblick” när han greps för ”offentlig oanständighet” på en offentlig toalett i Venice Beach, Kalifornien. En polis som var ett fan av Judas Priest hjälpte dock till att hålla arresteringen borta från pressen.

Robert Halford har inte hunnit bli 72 år och är gift med sin man, ex-marinen Thomas Pence, som han för övrigt träffade via en kontaktannons. Paret har varit tillsammans i 30 år.

Nyligen släppte bandet sitt 19:e album där singeln Panic attack finns med. Ikväll intar Robert och Judas Priest Sweden Rock i Sölvesborg, Blekinge.