Som vanligt kan du nominera vem och vad och vilka du vill. I QX decembernummer friskar vi upp minnet med några namn, men vi har säkert glömt någon av dina favoriter och det står dig helt fritt att nominera hur du vill. Nomineringen pågår t.o.m. 12 dec.

Nytt för i år är att Årets Homo/BI/Trans blivit två kategorier, en för Årets Homo/Bi och en för Årets Trans. Med tanke på ”T:ets” frammarsch de senaste åren tycker vi att det känns rimligt och det finns väldigt många fantastiska människor som förtjänar att uppmärksammas att det nu kan få en egen kategori.

TV genomgår en guldålder just nu, och det känns allt för snävt att bara ha Årets tv-program med tre nominerade så nu delar vi upp det i Årets Svenska TV-program och Årets Utländska TV-program, så att Så mycket bättre, Idol, Mello, Eurovision och Allt för Sverige inte behöver ställas mot alla fantastiska utländska serier som rullar i alltifrån TV3 till Netflix just nu.

Årets Ögonblick är en annan kategori som genom åren hetat olika saker men haft samma betydelse. Vi vill lyfta fram ögonblick som bara kändes ”wow”. Och viktigt att påpeka ett sorgligt år som detta med Orlando, Nice, Trump och alla fantastiska ikoner som lämnat oss, att vi här fokuserar på skratt, wow och lycka, och inte sorg, smärta och vemod.

Årets HBTQ-YouTuber är en annan nykomling. För en ny generation har nätets stjärnor blivit de nya idolerna och förebilderna, och vi vill uppmärksamma alla de förmågor som dagligen lägger krut på att underhålla via filmer på webben.

Måndagen den 6 februari hålls Gaygalan på Cirkus Stockholm. TV4 sänder ett längre sammandrag ett par dagar senare.

NOMINERA HÄR