Deras idoler är Roxette. De spelade in en egen video till nya singeln ”Some other summer” förra året, en video som idag setts av en halv miljon människor. Jakub och Dawid har hyllats stort i media, men även fått ta emot hot och hat från polska homofober i hemlandet. Därför bjöds killarna in till QX-galan i februari där de överraskades på scenen av Per Gessle som överräckte en champagneflaska till killarna som skulle gifta sig.
Och i helgen blev bröllopet av, i Madeira, i Portugal.
– Vi gifte oss på en klippa vid havet i Madeira den 9 juni, berättar Jakub. Vi tog med oss ett 20-tal gäster, familj och vänner. Det var fantastiskt, men om vi hade fått gifta oss i Polen hade vi kunnat dela den här stora dagen med så många fler, fortsätter Jakub. Vi saknade våra mormödrar på bröllopet…
– Men annars var allt perfekt, säger Dawid. Gästerna och omgivningen var helt fantastisk och vi hade tårar i ögonen under ceremonin.
– Ja, äntligen gick vår dröm att gifta oss i uppfyllelse, säger Jakub.
Och hur smakade champagnen från Roxette?
– Fantastiskt! Flaskan höll under resan ner till Portugal och vi delade den med gästerna direkt efter vigseln. Tack Roxette!
Några fler Roxette-videos är inte på gång men innan killarna åkte ner till Portugal deltog de i en hyllningsvideo till George Michael.
– Videon är vårt sätt att sätta fokus på en viktig fråga, att vi homosexuella ska få rätt att gifta oss i vårt hemland Polen, avslutar Dawid.

Jakub och Dawid