Årets Hetero

Rolf Lassgård
Med värme och värdighet gestalade Lassgård pappa Marianne i succéfilmen. När en skådespelare av hans kaliber iklär sig en sådan här roll gör han en viktig insats för transpersoners synlighet.

Kronprinsessan Victoria
Victorias Pridetal var allt och lite till. Med pondus tryckte hon på vikten av Pride, och dess existens. Men främst visade Sveriges blivande regent att hon är på vår sida, och att hon som sa, står bakom oss.

 

Emma Frans
”Jag skulle se det som ett misslyckande om mina barn inte skulle våga komma ut för mig”, sa kloka epidemiologen Emma i QX Prideutgåva. Emma är folkbildaren och forskaren som lyser upp i gubbröran med sin humor och sitt lugn.

 

Alice Bah Kuhnke
Miljöpartiets regnbågskämpe nummer ett. Alltid redo att demonstrera mot orättvisor, alltid redo att fajtas i regnbågsflaggans tecken i EU-parlamentet mot konservativa krafter. En tuff brud i lyxig nobelfest-förpackning!

 

Agnes
Agnes öppningsnummer på QX-galan i år var ett äkta halleluja moment. Queen Agnes gav oss hit efter hit under året, målade sig själv i Prideflaggan till Pride på Instagram och visade att hennes stöd för hbtq goes on and on.

 

 

Årets Drag

Miss Vanity
Fjolårsvinsten fick den här divan att växla upp ännu hårdare och genom genomarbetade och coola looks fortsatte hon att frälsa huvudstadens dragscen, främst på Backdoor.

Imaa Queen
Ohemult stort hår? Dräkt av kvistar? En huvudbonad av cigaretter? Ingen maxar drag lika coolt som immaculate Imaa, och hon får gärna fortsätta att vara drottning i vårt rike.

Admira Thunderpussy
Admiras talanger är oräknerliga, och förmågan att ro hem oneliners är lika vass som tonsäkerheten. Denna entertainer tar ständigt nya imponerande steg, ständigt i sylvassa klackar.

Carnita Molida
Den sagoberättande och agerande svenska latinan får såväl unga som gamla att dras in i sin magiska värld med sin färgstarka och flerkultursutforskande dragkonst.

Vinnaren av Dragqueen of the Year 2020
Vinnaren av Dragqueen of The Year direktkvalificeras och avslöjas på qx.se i samband med röstningsstart.

 

Årets Gayställe

Backdoor
Miss Inga? Snarare Miss Alla. Martin “Miss Inga” Johansson fortsatte sin nyskapande klubbsatsning trots corona-knaset, på ett löjligt innovativt, hungrigt och vinnande sätt.

Secret Garden
Det är ingen hemlighet att Secret Garden är poppis, så även detta år. Gamla Stans mysiga samlingsplats tog pandemin på allvar och såg till att vi kunde ses ute på ett säkert och skojigt sätt.

Side Track
I över 20 år har Side Track varit Södermalms bästa samlingspunkt för gaysen. Gemytligt och mysigt, och alltid med bra priser, detta är helt klart huvudspåret för en bra kväll ute.

Mälarpaviljongen
Kungsholmens ljuvligaste sommarhäng hade turen på sin sida då vi ju faktiskt kunde umgås utomhus i somras. Sena nätter, dj:s, iskalla drycker och en utsikt som få, sommaren var MP:s.

Bee Bar
Göteborgshänget vid Saluhallen är en fortsatt favorit för mysiga kvällar i goda vänners lag. De sena sommarkvällarna på uteserveringen lever vi fortfarande på.